• Sponsorer Læs om vores sponsorer: Smiledesigns, Sæsonvine, Malerfirmaet Nielsen & Justesen, Skind & Uld og Blaksets Bridgecenter
 • Brorabat 250 kr. Vi giver en bro rabat på rejser med fly fra Kastrup til deltagere, der bor vest for bæltet.
 • Mazurien Krydstogt Mazurien 4. - 14. august 2018
 • Albanien 2018 10 dage til Albanien 8. - 17. september 2018
 • Kroatien Krydstogt Kroatien 22. - 29. september 2018
 • Provence Oplev Provence 22. - 29. september 2018
 • Mallorca Mallorca Bridge- og cykeltur 28. september - 7. oktober 2018
 • Bridge, børn og bedsteforældre Hotel Svendborg 13. - 17. oktober 2018
 • Sydfynske specialiteter Bridge og sydfynske specialiteter 13. - 17. oktober 2018
 • Alsace 19. - 28. oktober 2018
 • Alicante Alicante Mortens aften 3. - 10. november 2018
 • Alicante Alicante i Spanien over Jul og/eller Nytår 2018/2019
 • Svendborg Nytår på 4* Hotel Svendborg 29. december 2018 - 1. januar 2019
 • Bali 10. - 26. marts 2019
 • Jordan 31. januar - 7. februar 2019
 • Samos bridgekursus 18. - 25. maj 2019
 • Sjælsro på Samos 1. - 8. juni 2019

Krydstogt Kroatien 2018

Split Split


tilmeld rejsen knap


22. - 29. september 2018

8 dages krydstogt Split-Split med guidede cykelture.


Bemærk - Alle priser er uden flybillet.
 
Pris:
8250,- kr. pr. person i dobbeltkahyt under dæk. (Det er glimrende kahytter)
Tillæg for kahyt  "over dæk" 900,- kr. pr. person. (begrænset antal kahytter)
Tillæg for singelkahyt: 4000,- kr. (begrænset antal)
Havneafgifter: Euro 20 pr. person - betales kontant til rederiet.

OBS: Du skal sikre dig, at turen gennemføres, inden du køber din flybillet! Desuden skal du være på havnen senest kl. 13.00, hvor skibet sejler.

Prisen inkluderer:

 • Overnatning i dobbeltkahytter med eget bad og toilet på nyrenoveret motorsejler med plads til 32 passagerer.
 • Halvpension hvor der typisk serveres morgenbuffet og frokost. 
 • Captains´s´dinner.
 • Daglig rengøring af kabinen med håndklædeskifte midt på ugen.
 • Spændende og alsidige cykelture hovedsageligt på Dalmatiens smukke øer, hvor vi oplever alt lige fra svedige opkørsler til små hyggelige kystveje med fantastiske udsigter.
 • Svømmeture i det blågrønne Adriaterhav hvis tempererede vand er så klart, at selv en fisk ville få svært ved at gemme sig...
 • Mulighed for bridgeturnering hver dag.
 • Bridgeundervisning.
 • Transfers.(Hvis du flyver med DY 83288 ned og DY 83289 hjem).
 • Dansk rejseleder.
 • Lokal cykelguide.

 
Turen.
En gentagelse af sidste års store succes. Desuden har vi skiftet skib, da skibet vi havdfe sidste år, er langtids chartret i 11 mdr til anden side. Men skibet, som vi har chartret i år, er i samme kategori, Premier+.  Turen er egnet for alle, hvad enten man vil cykle eller ej. Sidste år var der flere, som deltod uden at cykle. Er der en dag, hvor du ikke gider at cykle,  nyder du blot sejladsen ombord på vores dejlige skib, Almissa lll.

Vores cykelkrydstogt i Kroatien er en speciel oplevelse. De kroatiske øer er næsten alle bjergrige, og udfordringerne er selvsagt derfor lidt større.

Den historiske region Dalmatien, på Kroatiens sydlige kyst, er en af Europas smukkeste og mest imponerende kyststrækninger. Her finder man flere hundrede kilometer rå klippekyst, mere end tusind idylliske øer spredt hist og pist i et azurblåt Adriaterhav, små søvnige fiskelejer, uspolerede strande, dramatiske bjergkæder knejsende højt til vejrs få kilometer fra kysten og hyggelige kystbyer, som, begavet med historiske levn helt tilbage til Romerrigets tid, næsten fungerer som levende museer over Middelhavets kultur. Støvet fra den politiske uro på Balkan i 1990erne har lagt sig, og Kroatien får nu sin fortjente renæssance som en af Middelhavets mest spektakulære destinationer.

Man kan rejse rundt i Dalmatien på mange måder, men den bedste er uden tvivl til vands, ombord på et mindre skib hvis størrelse og fleksibilitet giver adgang til ellers svært tilgængelige fiskelejer, kystbyer, vige og strande – selvfølgelig krydret med den daglige bridge- og cykelaktivitet.

De daglige ruter er lagt i samarbejde med den lokale cykelguide, Allan, som vi havde fornøjelsen af sidste år.

Du starter og slutter i Split. Dagligt sejles fra Ø til Ø i Adriaterhavet, og på Øerne tilbydes du de lækreste cykelruter i en enestående natur, hvor vi vil nyde mange førsteklasses udsigter samt opleve små, uberørte ø-samfund og velbevarede, historiske monumenter.
De daglige ruter er forskellige i længe. Du kan også vælge at ligge på soldækket og studere de små fiskerbyer nærmere, hvis benene skal have en pause.

E-bikes.
Det er lykkedes os at skaffe E-bikes til de, som ønsker det. En fantastisk opfindelse, så alle nu kan være med på de daglige cykelruter og opleve de smukkeste områder, som man kun når til på cykel. Prisen for at leje en E-bike, er kr. 1500,- for hele ugen.

Milena 1
Milena

Skibet.
"Skibet, Milena, er et premiere+ skib med aircondition og flotte faciliteter, og selvfølgelig eget bad og toilet. Vi har selv lagt ryterne sammen med kaptajnen og og den lokale cykelguide, Alan.

Milena 2

Cykler.
Cyklerne er lavt gearede, og er man tålmodig og giver sig tid til at nyde de nye udsigter, der åbner sig undervejs, kan turen køres af de fleste.
De lejede cykler er lækre city/mountainbikes, hvor der medfølger flaskeholder, bagagebærer, mindre taske og cykelhjelm.
Ønsker du at cykle på denne rejse, skal du påregne kr. 800,- for leje af denne.


Vis stort kort

Split.
Ønsker du at forlænge, eller tage forskud på dit sejlkryds i det kroatiske øhav, går du ikke galt i byen ved at spendere nogle dage i Split.

Når du ankommer til Split i Kroatien, bliver du modtaget af en overraskende stemningsfyldt by med utallige seværdigheder. Split er samtidig det perfekte udgangspunkt i regionen, hvor det er oplagt at tage nogle dage før eller efter sejladsen i den til Dalmatiske skærgård.
Det er specielt den gamle bymidte, Diocletians Palads, der gør Split til noget helt specielt. Det er som at vandre rundt i et stort museum med masser af liv. Langs havnepromenaden ligger stribevis af cafeer og restauranter, hvor du kan se på menneskemyldret fra morgen til aften. Mange bliver så begejstrede for Split, at det planlagte ophold ofte bliver forlænget med en ekstra dag.

Havnepromenaden - populær for lokale og rejsende.
Uden for paladset finder du den skønne havnepromenade i Split. Der ligger cafeer og restauranter på stribe og kæmper om din opmærksomhed. Du kan også nøjes med at købe noget at drikke fra en kiosk og sidde på en af de mange bænke under de svajende palmer.
Der er et konstant mylder af både lokale og andre rejsende fra hele verden. Om aftenen stiger stemningen et par grader, når gadebelysningen tændes, små boder stilles op og musikere dukker op og optræder. I havnen ligger færgerne side om side og bringer rejsende ud til de mange smukke øer i skærgården.

Diocletians Palads – et levende museum midt i Split.
Højdepunktet i Split er uden sidestykke Diocletians Palads, der stadig er Splits centrum. Det er som at vandre rundt i et stort levende museum. Paladset går helt tilbage til det 3. årh., hvor romerne gjorde deres indtog i byen. Der er flere små gader og 4 porte, der fører dig ind i paladset.
Uden for den østlige port (sølvporten), er der et konstant leben med en stor farverig markedsplads, hvor der sælges alt fra frugt og grønt til tøj og diverse souvenir. Når du kommer ind ad porten og de høje bymure, kan du evt. starte med pladsen foran kirken (Peristylet). Der kan du nyde en kop kaffe på Luxor Café.
Derefter kan du tage en tur op i klokketårnet, hvorfra du har en fantastisk panoramaudsigt ud over Split. Herefter skal du egentlig bare lade dig lægge bykortet væk og lade tilfældighederne råde. Du kommer gennem snævre gader, hvor vasketøj i alle regnbuens farver hænger til tørre. Små specialbutikker lokker med lokale varer og de kendte mærkevare. Over alt ligger der en lille cafe eller restaurant, hvis du skulle trænge til noget at skylle alle indtrykkene ned med.

Shopping i Split.
Skal du ud og shoppe, ligger der mange spændende butikker i Diocletians Palads. Splits store shoppinggade er Marmontova. Den ligger lige uden for paladset. Der finder du alle mærkevarebutikkerne, adskilt med en cafe eller restaurant, hvis du trænger til en pause. Midt på gaden ligger der et stort farverigt fiskemarked, hvor der fra morgenstunden handles på livet løs.

Mere Split.
Med kaffebarer, kulturskatte, gastronomiske udbud og direkte adgang til Adriaterhavet og den kroatiske skærgård kan man i Kroatiens næststørste by, Split, få både byferie og nyde badeferietilværelsens ulidelige lethed.
Et mandskor i hvide, nystrøgede skjorter synger dalmatiske folkesange, og folk breder sig med deres kaffekopper rundt på pladsen, der udgør hjertet i den romerske kejser Diocletians mere end 1.700 år gamle palads. Paladset, der åbner sig flot ud mod Adriaterhavet , er i dag en integreret del af den Unesco-fredede gamle by i Split, som med sine 220.000 indbyggere er næststørst efter hovedstaden, Zagreb.
Foruden at have været en del af Romerriget var byen også en vigtig handelsstad under Republikken Venezia, og da søfarten blomstrede i 1600-tallet, voksede byen langt ud over paladsets mure som et vigtigt led for handlen mellem Venedig og den tyrkiske del af Balkan. Da Split i 1800-tallet blev indlemmet i det østrig-ungarske rige, blev der sat skub i industrialiseringen med jernbanelinjer, en mere effektiv udnyttelse af havnen og etableringen af et skibsværft.
Udviklingen fortsatte i Jugoslavien efter Anden Verdenskrig, og siden Kroatiens selvstændighed i begyndelsen af 1990'erne er Split vokset som både badeferie- og city break-destination med mere end en fordobling af hotelkapaciteten i løbet af de seneste fem år.
I dag er den farverige havneby et fast stop på de store middelhavskrydstogter, og med sin beliggenhed tæt på en række af Kroatiens smukkeste øer og strande kan Split tage sin del af æren for, at turismen i Kroatien har god vind i sejlene. Hvor en lang række nabolande har oplevet nedgang de senere år, stormer EU's næste medlemsland derudad.
Farvandet ud for den kroatiske Adriaterhavskyst er fyldt med lækkerbiskener for fiskeelskere, og især tun, sværdfisk, blæksprutter, muslinger og skaldyr finder vej til byens bedste spisekort. Trods de eminent gode råvarer fra det maritime forrådskammer holder mange kroater mere af kød end af fisk, og derfor serverer en af Splits ypperste fiskerestauranter også både T-bone-steaks, kalvekoteletter og lam.

Kroatien 2018 bybeskrivelse.

Makarska:
Makarska er en pittoresk havneby på fastlandet. En ferieby for både lokale og turister. Makarska var en malerisk gammel by, der har udviklet sig til et moderne feriested. Byen ligger for foden af de dramatiske Biokova bjerge.
Besøg det gamle fransiscaner kloster, der huser verdens største samling af strandskaller, over 3000. Det er unikt. Eller gå en tur gennem haverne på Sankt Peter halvøen eller langs med Kap Osejave, hvor du kan finde et "hemmeligt" svømmested. Holder du af friluftsliv, er dette det perfekte område med store botaniske haver.

Orebic:
På Peljesac halvøens sydkyst, under Saint Elijahbjerget ligger Orebic, mange sejleres og kaptajners vugge. Derfor kan man her besøge Marinemuseet.
Orebic tilbyder uspoleret natur, der er domineret af hundrede år gamle fyrretræer og cypresser, oliventræer, mandeltræer samt agaver.
Hertil kommer lange sandstrande, den kendteste er Trstenica, samt mange bugte med krystalklart vand.

Kusiste:
Også Kusiste er beliggende på Peljesac halvøens sydkyst, et af de bedste steder at dyrke windsurfing, men også andre sommer sportsgrene. Omgivelserne giver mulighed for at udforske nogle af Kroatiens kulturelle og naturmæssige skatte.
Korcula: By på øen Korcula, er kun 15 minutters sejlads med færge fra Orebic (6 km. fra Kuciste). Øen Mljet med den store nationalpark kan man komme til fra Dingac, der ligger tæt på Kuciste.
Pomena – NP Mljet: Mljets oprindelige navn var Melita, der betyder honning, og øen er derfor også kendt under navnet Honningøen. Der dyrkes honning i de tætte skove på øen. Nationalparken er øens berømteste sted. Her finder man 2 forbundne saltsøer, den største 145 ha. og 46 m. på det dybeste sted, den mindste 24 ha. og 24 m. på det dybeste sted. Midt i den største sø ligger en lille ø, hvor benediktinermunke i det 12. århundrede grundlagde et kloster. Klosteret kan besøges.

Korcula:
Byen Korcula på øen af samme navn, hed oprindeligt på græsk: Korkyra Melenia, der betyder det sorte Korcula. Det refererer til at øen i tidligere tider var tæt bevokset med fyrretræer, der fik øen til at syne meget mørk. Ofte kaldes byen "det lille Dubrovnik" da den er en typisk, middelalderlig befæstet by. Gaderne ligger bygget op som et fiskeskelet for at undgå de kolde nordenvinde om vinteren og sørge for kølig brise om sommeren.
Den gamle bydel er en typisk middelalderby med huse med røde tage, et stort torv og en domkirke i centrum. Vil man opleve byen i fugleperspektiv, kan det anbefales at gå op i kirketårnet og nyde udsigten.
Sammen med Venedig får Korcula skyld for at være Marco Polos fødested, og man støder derfor på hans navn overalt på øen. Man kan besøge hans fødehus samt det lokale museum.

Lumbarda:
Er en lille fiskerlandsby med ca. 1200 indbyggere. Den er beliggende på den østlige del af øen Korcula ca. 5 km. fra den gamle Korcula by. Landsbyen er bygget op omkring en lille bugt og på bakkerne bagved og er omgivet af store vingårde. Byen kan nås ad en lille asfalteret vej, der slynger sig gennem fyrreskove og olivenlunde.

Racisce:
Byen er en af de yngre byer på øen og er først blevet beboet i slutningen af 1700 tallet. I både Racisce og den lille flække, Kneza, ligger der små tavernaer, der serverer traditionel mad. Vest for Racisce finder man naturskabte strande og bugter ved Vaja og Samograd.

Stari Grad:
Er beliggende på øen Hvar, og en af Kroatiens ældste byer, der dateres tilbage til 385 f.k. hvor den var en græsk koloni. Dengang hed byen Faros. Det kan betale sig at bruge tid i denne maleriske by og gå gennem de små smalle stræder.

Øen Hvar:
Er den længste og mest solrige ø i Adriaterhavet. Den regnes for en af verdens smukkeste øer og er kronjuvelen blandt de kroatiske øer. Øen var oprindeligt beboet af grækere, der slog sig ned det daværende Faros, nutidens Stari Grad.
I det 13. århundrede kom Hvar under venetiansk herredømme, og dette blev et vendepunkt for byen Hvar. Venetianerne flyttede øens administration til byen, der hurtigt blev større og fik bygget fæstninger og andre seværdige bygninger, man kan glæde sig over i dag.
Brug en eftermiddag på at opleve byens kultur og historie, eller gå på en café på Sankt Stefans pladsen og betragt de arkitektoniske perler. Gå op til Spanjola fortet og kig ned over byen og havnen og Pakleni øerne. Man kan også bese Sankt Stefans domkirken, gå på museum, besøge klosteret eller våbenlageret eller gå en tur i teateret.

Jelsa:
Byen ligger i den centrale del af Hvar. Den grænser op til de to højeste bjerge på øen, Sankt Nikola mod vest og Hum mod øst. Mod syd befinder sig 3 bjerge: Vrh, Samotorac og Gozd, mens Burkovohøjderne mod nord beskytter byen mod de kolde vinde fra nord.

Vrboska:
er den mindste by på solskinsøen Hvar. Dens geografiske beliggenhed dybt inde i en bugt, omgivet af uberørt fyrreskov og med bygningsværker, der stammer fra både gotikken, renæssancen og barokken gør byen speciel. Midt i bugten ligger også en lille ø, der i dag er forbundet til Hvar med broer, og derfor kaldes "LilleVenedig".

Bol:
Ligger på øen Brac og er berømt for sin "Golden Horn" strand, der ændrer form afhængig af bølger og vindretning. Byen var oprindelig en lille fiskerby, men har udviklet sig til et feriested, hvor specielt windsurfing er populært på grund af de stærke vinde, der hersker her.

Milna:
Ligger på Brac´s nordvestlige side. De smukke bugter ved Milna har altid været sejlernes foretrukne område i den midterste del af Adriaterhavet. Milna har stadig ry for at være den smukkeste og mest sikre havn på Brac.

Supetar:
Med sine 3500 indbyggere er Supetar den største by på Brac og øens administrative centrum. Udover strande og restauranter kan man med fordel aflægge et besøg i sognekirken, Maria Bebudelseskirken fra det 18. årh. eller bese Leroj klokketårnet med uret samt kirkemuseet. Her befinder sig en skulptur af Sankt Viktor ved museets indgang lavet af skulptøren Petar Jaksic, der også er ansvarlig for statuen af Mother Theresa, der er placeret ved indgangen til kirkegården.

Rutebeskrivelse.

Lørdag:
Afgang fra Split (12:00) 13:00, sejltid ca. 3,5-4 timer.
Ankomst ETA(Makarska). Stedet er ikke egnet til cykling, derfor
Er eftermiddagen til fri afbenyttelse. Overnatning i Makarska.

Søndag:
Afgang fra Makarska kl. 08:00.
Cyklingtur: Orebic-Kuciste-Orebic på Peljesac (ca. 22 km).
Overnatning i Pomena- på NP Mljet.

Mandag:
Cykeltur på NP Mljet (ca. 25 km. 2,5 timer)
Frokost om bord kl. 13:00
Overnatning på Korcula.

Tirsdag:
Cykeltur Korcula by-Lumbarda-Racisce. (ca. 30 km. 2,5 timer)
Frokost ombord kl. 13:00.
Overnatning på Hvar.

Onsdag:
Cykeltur Hvar by-Stari Grad, (ca. 20 km. Højde 400 m. 3 timer)
Frokost ombord kl. 13:00.
Overnatning i Stari Grad.

Torsdag:
Cykeltur Stari Grad-Jelsa-Vrboska. (ca. 20 km. 2 timer)
Frokost ombord kl. 13:00
Overnatning i Bol på Brac.

Fredag:
Afgang cykeltur Milna-Supetar kl. 09:00.
"Captains dinner" og afslutningsaften med præmieuddeling.

Eftermiddagen til fri afbenyttelse i Split.

Dette er et udkast til ruten, men det er vigtigt at pointere, at det ikke er som at køre med linie 6. Da vi er på havet, kan ruter ofte ændres, og det er til slut kaptajnen, som bestemmer. Men vi har vores fabelagtige gode lokale tur- og cykelguide med, Alan, som altid finder en løsning.

---

---

Bridgerejser