• Sponsorer Læs om vores sponsorer: Smiledesigns, Sæsonvine, Malerfirmaet Nielsen & Justesen, Skind & Uld, Blaksets Bridgecenter, Stjernegaard Rejser og Maleku Chocolate
 • Brorabat 250 kr. Vi giver en bro rabat på rejser med fly fra Kastrup til deltagere, der bor vest for bæltet.
 • Hotel Falster i påsken 18. - 21. april 2019
 • Andalusien Jerez de la Frontera 19. - 26. april 2019
 • Grazalema Bridge- og vandretur i Grazalema, Andalusien 14. - 21. maj 2019
 • Samos bridgekursus 18. - 25. maj 2019
 • Samos skriveophold Skriveophold med Samfundslitteratur 25. maj - 1. juni 2019
 • Hotel Svendborg Sommerkursus Svendborg 30. juni - 5. juli 2019
 • Kołobrzeg Blakset bridgekursus 3. - 10. august 2019
 • sø 2019 5 dage til Læsø 19. - 23. august 2019
 • Læsø II 2019 5 dage til Læsø 28. august - 1. september 2019
 • Albanien 2019 10 dage til Albanien 7. - 16. september 2019
 • Samos Bridge og vandretur 14. - 21. september 2019
 • Andalusien Bridge- vandre- og cykeltur i Andalusien 27. september - 6. oktober 2019
 • Sydfynske specialiteter Bridge og sydfynske specialiteter (11.)12. - 16. oktober 2019
 • Alicante Alicante Mortens aften 2. - 9. november 2019
 • Costa Rica Tag "stikarmen" med på eventyr i regnskoven 12. - 24. november 2019
 • Alicante Alicante i Spanien over Jul og/eller Nytår 2019/2020
 • Polen Nytårsgalla Kołobrzeg 27. december 2019 - 2. januar 2020
 • Svendborg Nytår på 4* Hotel Svendborg 29. december 2019 - 1. januar 2020

Påske-bridge i Jerez, Andalusien 2019

Andalusien i påsken Andalusien i påsken

tilmeld rejsen knap

19. april - 26. april 2019

8 dage i Andalusien over påsken i det fantastiske område, Jerez! 

Bemærk - Prisen er inkl fly t/r- men vi har kun 32 billetter til denne pris! Yderligere billetter købes til flyselskabernes dagspris. 

Udrejse med Norwegian: Kl. 11.15 
Hjemrejse med Norwegian: Kl. 10.20.

Begge fly er direkte.

Pris: 
Fra kr 7750.- i dobbelt. 
Tillæg for enkelt: Kr. 1700,- 

Prisen inkluderer: 

 • Bridgeundervisning. 
 • Bridgeturnering. 
 • Præmier. 
 • Fly t/r. 
 • Transfer t/r.  
 • Citytour med vores egen guide, Michael Mogensen.
 • 2x3-retters dinner inkl. 2 glas vin. 
 • 1x festmiddag inkl. vin ad libitum. 
 • Lokale til bridge. 
 • 7 nætter på 4* Hipotels Sherry Park 

Rejsen
I år har vi valgt et formiddagsfly med Norwegian Langfredag d. 19. april. Det gør, at du kan nå at opleve den største påskeprossesion, der er fredag aften. Hjemrejsen er kl. 10.20 fra Malaga, og du lander kl. 14.05 i Kastrup.

Hotellet
For 3 år siden fandt vi selv det 4* Sherry Park, da vi ønskede at skifte hotel. Her boet siden, og det er virkeligt godt. Morgenmaden er lækker, og der er gode udenoms faciliteter inkl. en god swimmingpool. Spillesalen, som vi har lejet, er nok noget af det bedste, vi har haft.


Hipotels Sherry Park

 

Middage
Vi har inkluderet 2x3-retter middage inkl. et par glas vin til hver, ligesom der også er arrangeret en 3-retters  festmiddag inkl. vine ad libitum. Den først middag indtages på hotellet, da ingen restauranter tager imod grupper på denne store påskedag. Vi spiste ogå på hotellet de sidste 2 år, der var en god oplevelse.

Flamenco aften
Der vil blive arrangeret en aften med Flamenco, som du har mulighed for at tilmelde dig - den hører du mere om senere. 

Jerez.
Jerez de la Frontera er den største by med lidt over 200.000 indbyggere i provinsen Cádiz,  i den selvstyrende region Andalusien. Jerez ligger i det sydvestlige Spanien, centralt placeret midtvejs mellem havet og bjergene.

Så ta ́med til det "rigtige" Andalusien, som det var engang, og stadigvæk er! De fleste danskere kender Costa del Sol, så vi har valgt at vise dig et område af Andalusien, der emmer af historie, og hvor dagligdagen er en blanding af de gamle andalusiske traditioner og det moderne Spanien, væk fra masseturismen.

Få steder i Spanien kan som Jerez gøre krav på international anerkendelse. Først og fremmest er Jerez kendt som verdens centrum for produktion af sherry. Og sherry er ikke bare Sherry, men en bred palet af forskellige typer hvidvin. Fra de lyse gyldne, til de mørke brune, Fra de meget tørre til de meget søde, fra de helt friske og frugtige over de fyldige og nøddeagtige til de cremede, rosinagtigt krydrede.
Endvidere er Jerez kendt for sine flotte hestetraditioner, sine kamptyre, flamenco musikken og sin racerbane, hvor der både køres formel 1 og motorcykel mesterskaber. Der er kun 15 km til de flotte Costa del Luz atlanterhavsstrande, og på under en time kan man med tog komme til den kendte by Sevilla og byen Cadiz, som regnes for én af Europas ældste.
20 km derfra ligger byen Sanlucar de Barrameda, hvor floden Guadalquivir løber ud I havet, og på hvis anden side man kan besøge ét af Europas største naturområder Doñana, hvor mange af de skandinaviske trækfugle overvintrer.
Provinsens Cadiz er endvidere kendt for sine store naturparker, og provinsens køkken regnes for ét af Europas bedste med bugnende fiskemarkeder og alt godt fra bjergene herunder den verdensberømte iberiske gris, hvis skinker er uovertrufne

Jerez historie.
Fønikerne ankom i området for ca. 3.000 år siden og etablerede en koloni kaldet Xera. Den blev kendt som Ceret under styret af romerne, og "Sheres" eller" Xeres", da det blev en arabisk fæstning. Muslimerne efterlod et dybt præg på byen, herunder udformningen af ​​de bydele, der ligger i hjertet af Jerez historiske centrum. Blandt andet bydelene San Lucas og San Mateo, hvor kirken af ​​samme navn findes.
Under de katolske monarkers regeringstid begyndte den indbringende handel med vine. Det var først og fremmest englænderne og franskmændende, der var de store kunder, og som sidenhen også etablerede sig i regionen.
Jerez har mange interessante eksempler på gotisk arkitektur. I Santiago kvarteret, flamencomusikkens hjemby, ligger "Santiago kirken", der stammer fra det 15. århundrede og indeholder billedet af Vor Fader Jesús del Prendimiento, tilskrevet La Roldana. Convent-kirken Santo Domingo og San Marcos Kirke er også gode eksempler på denne stil. De indeholder hver nogle billeder af stemningerne i gaderne under påskeugen, og hvor store påskeoptog fylder gadebilledet.
I det 16. og 17. århundrede oplevede byen et enormt økonomisk boom, hvor italienske, engelske, flamske og franske købmænd tilføjede impuls til byens handel, især indenfor vinsektoren. Det var i denne periode, der bliver etableret en masse vingårde og herregårde, og den andalusiske imødekommenhed og gæstfrihed blev meget anerkendt.

Plaza Arenal
Plaza del Arenal

Byen.
Hvis man ønsker at lære Jerez og dets indbyggere at kende, er det bedst at udforske det historiske centrums mange små gader og pladser. Besøg nogle af de mange små barer og nyd et lille glas. Du kan også tage en gåtur på Calle Larga – byens hovedgade – hvor mange af de bedste butikker findes sammen med de dejlige fortovscaféer, hvor man kan nyde en drink og nogle af de lækre Jerez tapas. Du kan fortsætte videre til "Plaza del Arenal", et arketypisk torv i Jerez. Og ikke at forglemme, "Mamelon" og den lille "Placita del Banco", som alle summer af aktivitet og lokalstemning. Du kan måske også nå en tapas eller en drink på Plateros eller Rafael Rivero Square, som er venlige steder med masser af fortovscaféer. Hver søndag er der et stort loppemarked, som er sjovt at besøge.

LoppemarkedJerez 6230web

Og snyd dig ikke for markedet, hvor du vil se fisk, kød og grøntsager, til priser, der får dig selv til at spørge, om vi er medlem af det samme EU.

MarkedJerez 1948

Og der er masser af vinbodegaer, hvor man kan tage på rundvisning og prøvesmagning. 

Påskeprocessionerne.
I år har du mulighed for at opleve den største af disse, Langfredag aften d. 19. april. 
La Semana Santa betyder den hellige uge, og det er en af de mest højtidelige festligheder, man kan opleve i Spanien. Påsken varer fra skærtorsdag​​ til påskesøndag.
I 2019 falder påsken den 18.-21. april. 
Optogene planlægges og afholdes af såkaldte cofradías, broderskaber, hvis medlemmer under Semana Santa udfører offentlig bod for drabet på Jesus Kristus. Mange af disse broderskaber har deres eget kapel, som de er ansvarlige for at vedligeholde, og de finansierer de smukke tronos, der bæres rundt i byens gader.

PaaskeJerez0022

PaaskeJerez 0729


Ridekultur.
Andalusien er vuggen for avl af den berømte spanske hest – Pura Raza Española (PRE) og den næsten identiske Cartuja race. Og byen og dens omegn emmer af hestetraditioner.
Disse traditioner kan man bl.a. opleve på Den Kongelige Andalusiske Skole for Ridekunst.

vaqueroriders

Med deres imponerende og smukke show kaldet "Hvordan den andalusiske hest danser" bliver man introduceret til de mange forskellige ride stilarter. Lige fra den traditionelle cowboy tradition – Doma Vaquera – til den fine klassiske dressur. Endvidere bliver man præsenteret for kørsel med flotte kareter, og på skolen er der et meget flot karetmuseum. Ud over showet, kan du også besøge skolens faciliteter og se udendørstræningen.
Under rundvisningen/cityturen vil vi vise dig, hvor rideskolen ligger, og det er ganske enkelt at booke denne oplevelse på egen hånd. Sidste år kostede den i omegnen af 25 Euro pr. person for 2 timers fantastisk underholdnng.

Kgl.RideskoleJerez

Der meget mere at sige om Jerez, og sådan kunne vi blive ved....Det hele skal opleves - Kom og nyd alle historierne, traditionerne og kulturen.
Jerez venter på dig!Jerez omegn.

For de "eventyrlystne" er det både billigt at leje bil, køre i taxa eller springe på et tog. Byen Cadiz ligger 30 minutter med tog, Sevilla 45 minutter. Med en lejet bil kan man opleve de små byer, strande og landskaber, som næsten allesammen ligger inden for en omkreds af 40 km.

Vinsmagning på spektakulær vingård. 
Vinsmagning – lokal kvalitetsvin! 
Michael har skrevet en artikel om Luis Perez - som er én af de bedste og mindste vingårde i regionen. 
Bodegaen er speciel, fordi de er én af de få bodegaer, der producerer en  rødvin af meget høj kvalitet og i begrænset mængde. Ejeren, Luis Perez, er én af Spaniens kendteste vinpersonligheder (er professor og har arbejdet for Domecq i 25 år). De gør alt for at bryde den meget konservative kultur, der eksisterer hos sherryproducenterne her i regionen. Sønnen er uddannet enolog, og én af døtrene har designet etiketterne til vinene. Så der er en god symbiose mellem den praktiske produktion og den mere videnskabelige del. 
Det er samtidigt den absolut smukkeste bodega i området, der ligger højt oppe på en bakketop med udsigt over Jerez og hele egnen. Meget smagfuldt sted. 

LuisPerez1

Et besøg på ca. 2½ timer, samt taxa eller egen bus t/r vil koste Euro 35 per person.(Kr. 265). Det er med rundvisning på engelsk, prøvesmagning af 4-5 vine og lidt lækker lokalt produceret tapas, der gør det ud for en let frokost. Der skal være mindste 10 deltagere, for at arrangementet gennemføres.

LuisPerez

Vi har gennemført arrangementet de fire foregående år, og folk ønskede virkelig at købe vin med hjem. Derfor endte vi med at bestille flere end 700 flasker vin til langt under, hvad eneimportøren i Danmark sælger dem for! Derudover kan man også købe deres egen producerede olivenolie.

---

Bridgerejser