• Sponsorer Læs om vores sponsorer: Smiledesigns, Sæsonvine og Malerfirmaet Nielsen & Justesen
 • Brorabat 250 kr. Vi giver en bro rabat på rejser med fly fra Kastrup til deltagere, der bor vest for bæltet.
 • Alicante Alicante i Spanien over Jul og/eller Nytår 2017/2018
 • Polen Nytårsgalla Kołobrzeg 27. december 2017 - 2. januar 2018
 • Svendborg Nytår på 4* Hotel Svendborg 29. december 2017 - 1. januar 2018
 • Israel Israel 28. januar - 4. februar 2018
 • Jordan 4. - 11. marts 2018
 • Hotel Falster i påsken 29. marts - 1. april 2018
 • Andalusien Jerez de la Frontera 29. marts - 5. april 2018
 • Grazalema Bridge- og vandretur i Andalusien 13. - 21. april 2018
 • Grazalema II Bridge- og vandretur i Andalusien 4. - 12. maj 2018
 • Samos bridgekursus "Kampen ved Bridgebordet" 19.-26. maj eller 22.-29. maj 2018
 • Grazalema III Bridge- og vandretur i Andalusien 25. maj - 2. juni 2018
 • Samos Skriveophold med Samfundslitteratur 26. maj - 2. juni 2018
 • Engelske haver 4. - 12. juni 2018
 • Hotel Svendborg Sommerkursus Svendborg 1. - 6. juli 2018
 • Mazurien Krydstogt Mazurien 4. - 14. august 2018
 • Kroatien Krydstogt Kroatien 22. - 29. september 2018
 • Provence Oplev Provence 22. - 29. september 2018
 • Mallorca Mallorca Bridge- og cykeltur 28. september - 7. oktober 2018
 • Sydfynske specialiteter Bridge og sydfynske specialiteter 13. - 17. oktober 2018

Påske-bridge i Jerez, Andalusien 2018

Andalusien Andalusien

tilmeld rejsen knap

29. marts - 5. april 2018 

8 dage i Andalusien over påsken i det fantastiske område, Jerez! 

Bemærk - Prisen er inkl fly t/r- men vi har kun 32 billetter til denne pris! Yderligere billetter købes til flyselskabernes dagspris. 

Udrejse med SAS: Kl. 06.15 
Hjemrejse med Vueling: Kl. 15.20 

Pris: 
Fra kr 7500.- i dobbelt. 
Tillæg for enkelt: Kr. 1575,- 

Prisen inkluderer: 

 • Bridgeundervisning. 
 • Bridgeturnering. 
 • Præmier. 
 • Fly t/r. 
 • Transfer t/r.  
 • Citytour med vores egen guide, Michael Mogensen.
 • 2x3-retters dinner inkl. vin. 
 • 1x festmiddag inkl. vin. 
 • Lokale til bridge. 
 • 7 nætter på 4* Hipotels Sherry Park 

Rejsen

I år har vi valgt et tidligt morgenfly med SAS, så du får muligheden for at nyde påskeprosessionerne skærtorsdag, der sammen med langfredag, er den største af dagene omkring påsken i Spanien. Hjemrejsen er kl. 15.20 med det spanske lavprissselskab, Vueling, der er ejet af Iberia. Begge fly er direkte fly til og fra Malaga.

Hotellet

For 2 år siden fandt vi selv det 4* Sherry Park, da vi ønskede at skifte hotel. Her boede vi sidst år, og det var virkeligt godt. Morgenmaden er lækker, og der er gode udenoms faciliteter inkl. en god swimmingpool. Spillesalen, som vi har lejet, er nok noget af det bedste, vi har haft.

Middage

Vi har inkluderet 2x3-retter middage inkl. et par glas vin til hver, ligesom der er arrangeret en 3-retters  festmiddag inkl. vine ad libitum. Den først middag indtages på hotellet, da ingen restauranter tager imod grupper på denne store påskedag. Vi spiste ogå på hotellet sidste år, der var en god oplevelse.

Flaminco aften

Der vil blive arrangeret en aften med Flamingo, som du har mulighed for at tilmelde dig - den hører du mere om senere.

 

Jerez.

Jerez de la Frontera er den største by med lidt over 200.000 indbyggere i provinsen Cádiz,  i den selvstyrende region Andalusien. Jerez ligger i det sydvestlige Spanien, centralt placeret midtvejs mellem havet og bjergene.


Så ta ́med til det "rigtige" Andalusien, som det var engang, og stadigvæk er! De fleste danskere kender Costa del Sol, så vi har valgt at vise dig et område af Andalusien, der emmer af historie, og hvor dagligdagen er en blanding af de gamle andalusiske traditioner og det moderne Spanien, væk fra masseturismen.


Hipotels Sherry Park

Få steder i Spanien kan som Jerez gøre krav på international anerkendelse. Først og fremmest er Jerez kendt som verdens centrum for produktion af sherry. Og sherry er ikke bare Sherry, men en bred palet af forskellige typer hvidvin. Fra de lyse gyldne, til de mørke brune, Fra de meget tørre til de meget søde, fra de helt friske og frugtige over de fyldige og nøddeagtige til de cremede, rosinagtigt krydrede.
Endvidere er Jerez kendt for sine flotte hestetraditioner, sine kamptyre, flamenco musikken og sin racerbane, hvor der både køres formel 1 og motorcykel mesterskaber. Der er kun 15 km til de flotte Costa del Luz atlanterhavsstrande, og på under en time kan man med tog komme til den kendte by Sevilla og byen Cadiz, som regnes for én af Europas ældste.
20 km derfra ligger byen Sanlucar de Barrameda, hvor floden Guadalquivir løber ud I havet, og på hvis anden side man kan besøge ét af Europas største naturområder Doñana, hvor mange af de skandinaviske trækfugle overvintrer.
Provinsens Cadiz er endvidere kendt for sine store naturparker, og provinsens køkken regnes for ét af Europas bedste med bugnende fiskemarkeder og alt godt fra bjergene herunder den verdensberømte iberiske gris, hvis skinker er uovertrufne


Jerez historie.
Fønikerne ankom i området for ca. 3.000 år siden og etablerede en koloni kaldet Xera. Den blev kendt som Ceret under styret af romerne, og "Sheres" eller" Xeres", da det blev en arabisk fæstning. Muslimerne efterlod et dybt præg på byen, herunder udformningen af ​​de bydele, der ligger i hjertet af Jerez historiske centrum. Blandt andet bydelene San Lucas og San Mateo, hvor kirken af ​​samme navn findes.
Under de katolske monarkers regeringstid begyndte den indbringende handel med vine. Det var først og fremmest englænderne og franskmændende, der var de store kunder, og som sidenhen også etablerede sig i regionen.
Jerez har mange interessante eksempler på gotisk arkitektur. I Santiago kvarteret, flamencomusikkens hjemby, ligger "Santiago kirken", der stammer fra det 15. århundrede og indeholder billedet af Vor Fader Jesús del Prendimiento, tilskrevet La Roldana. Convent-kirken Santo Domingo og San Marcos Kirke er også gode eksempler på denne stil. De indeholder hver nogle billeder af stemningerne i gaderne under påskeugen, og hvor store påskeoptog fylder gadebilledet.
I det 16. og 17. århundrede oplevede byen et enormt økonomisk boom, hvor italienske, engelske, flamske og franske købmænd tilføjede impuls til byens handel, især indenfor vinsektoren. Det var i denne periode, der bliver etableret en masse vingårde og herregårde, og den andalusiske imødekommenhed og gæstfrihed blev meget anerkendt.

Plaza Arenal
Plaza del Arenal

Byen.
Hvis man ønsker at lære Jerez og dets indbyggere at kende, er det bedst at udforske det historiske centrums mange små gader og pladser. Besøg nogle af de mange små barer og nyd et lille glas. Du kan også tage en gåtur på Calle Larga – byens hovedgade – hvor mange af de bedste butikker findes sammen med de dejlige fortovscaféer, hvor man kan nyde en drink og nogle af de lækre Jerez tapas. Du kan fortsætte videre til "Plaza del Arenal", et arketypisk torv i Jerez. Og ikke at forglemme, "Mamelon" og den lille "Placita del Banco", som alle summer af aktivitet og lokalstemning. Du kan måske også nå en tapas eller en drink på Plateros eller Rafael Rivero Square, som er venlige steder med masser af fortovscaféer.
Og snyd dig ikke for markedet, hvor du vil se fisk, kød og grøntsager, til priser, der får dig selv til at spørge, om vi er medlem af det samme EU.
Og der er masser af vinbodegaer, hvor man kan tage på rundvisning og prøvesmagning.

Påskeprocessionerne.
I år har du rig mulighed for at opleve disse, da vi ankommer til Jerez Skærtorsdag d. 29. marts inden frokost.
La Semana Santa betyder den hellige uge, og det er en af de mest højtidelige festligheder, man kan opleve i Spanien. Påsken varer fra skærtorsdag​​ til påskesøndag, men også i dagene op til helligdagene afholdes processioner og aktiviteter af forskellig art.
I 2017 falder påsken den 13.-17. april. 
Optogene planlægges og afholdes af såkaldte cofradías, broderskaber, hvis medlemmer under Semana Santa udfører offentlig bod for drabet på Jesus Kristus. Mange af disse broderskaber har deres eget kapel, som de er ansvarlige for at vedligeholde, og de finansierer de smukke tronos, der bæres rundt i byens gader.

vaqueroriders
Ridekultur.
Andalusien er vuggen for avl af den berømte spanske hest – Pura Raza Española (PRE) og den næsten identiske Cartuja race. Og byen og dens omegn emmer af hestetraditioner.
Disse traditioner kan man bl.a. opleve på Den Kongelige Andalusiske Skole for Ridekunst. Med deres imponerende og smukke show kaldet "Hvordan den andalusiske hest danser" bliver man introduceret til de mange forskellige ride stilarter. Lige fra den traditionelle cowboy tradition – Doma Vaquera – til den fine klassiske dressur. Endvidere bliver man præsenteret for kørsel med flotte kareter, og på skolen er der et meget flot karretmuseum.
Ud over showet, kan du også besøge skolens faciliteter og se udendørstræningen.
Der meget mere at sige om Jerez, og sådan kunne vi blive ved....Det hele skal opleves - Kom og nyd alle historierne, traditionerne og kulturen.
Jerez venter på dig!Jerez omegn.

For de "eventyrlystne" er det både billigt at leje bil, køre i taxa eller springe på et tog. Byen Cadiz ligger 30 minutter med tog, Sevilla 45 minutter. Med en lejet bil kan man opleve de små byer, strande og landskaber, som næsten allesammen ligger inden for en omkreds af 40 km.

Ride- og hesteshow lokalt

Det er muligt at opleve et rideshow lokalt på egen hånd. Under rundvisningen/cityturen vil vi vise dig, hvor arenaen ligger, og det er ganske enkelt at booke denne oplevelse på egen hånd. Sidste år kostede den i omegnen af 20 Euro pr. person for 2 timers fantastisk underholdnng.


Vinsmagning på spektakulær vingård. 
Vinsmagning – lokal kvalitetsvin! 
Michael, der bor i Jerez en del måneder om året, har skrevet en artikel om Luis Perez - om en af de bedste og mindste vingårde i regionen. 
Bodegaen er speciel, fordi de er én af de få bodegaer, der producerer en  ødvin af meget høj kvalitet og i begrænset mængde. Ejeren, Luis Perez, er én af Spaniens kendteste vinpersonligheder (er professor og har arbejdet for Domecq i 25 år), og de gør alt for at bryde den meget konservative kultur, der eksisterer hos sherryproducenterne her i regionen. Sønnen og to af døtrene er uddannede enologer, så der er en god symbiose mellem den praktiske produktion og den mere videnskabelige del. 
Det er samtidigt den absolut smukkeste bodega i området, der ligger højt oppe på en bakketop med udsigt over Jerez og hele egnen. Meget smagfuldt sted. 
Et besøg på ca. 2 timer, samt taxa eller egen bus t/r vil koste Euro 30 per person.(Kr. 225). Det er med rundvisning på engelsk, prøvesmagning af 3-4 vine og lidt lækker lokalt produceret tapas. Der skal være mindste 10 deltagere, for at arrangementet gennemføres.
Vi gennemført arrangementet de tre foregående år, og folk ønskede virkelig at købe vin med hjem. Derfor endte vi med at bestille flere end 400 flasker vin til under haalvdelen af, hvad eneimportøren i Danmark sælger dem for!

---

Bridgerejser