• Sponsorer Læs om vores sponsorer: Smiledesigns, Sæsonvine og Malerfirmaet Nielsen & Justesen
 • Brorabat 250 kr. Vi giver en bro rabat på rejser med fly fra Kastrup til deltagere, der bor vest for bæltet.
 • Mallorca Mallorca Bridge- og cykeltur 29. september - 8. oktober 2017
 • Alicante Alicante Mortens aften 4. - 11. november 2017
 • Oslo "Landkamp" med DFDS mod Norge 14. - 16. november 2017
 • Krakow Julemarked og shopping Krakow 3. - 7. december 2017
 • Alicante Alicante i Spanien over Jul og/eller Nytår 2017/2018
 • Polen Nytårsgalla Kołobrzeg 27. december 2017 - 2. januar 2018
 • Svendborg Nytår på 4* Hotel Svendborg 29. december 2017 - 1. januar 2018
 • Israel Israel 28. januar - 4. februar 2018
 • Jordan 4. - 11. marts 2018
 • Andalusien Jerez de la Frontera 29. marts - 5. april 2018
 • Grazalema Bridge- og vandretur i Andalusien 13. - 21. april 2018
 • Grazalema II Bridge- og vandretur i Andalusien 4. - 12. maj 2018
 • Grazalema III Bridge- og vandretur i Andalusien 25. maj - 2. juni 2018
 • Samos Skriveophold med Samfundslitteratur 26. maj - 2. juni 2018
 • Engelske haver 4. - 12. juni 2018
 • Mazurien Krydstogt Mazurien 4. - 14. august 2018

Julemarked og shopping Krakow 2017

Krakow centrum Krakow centrum

tilmeld rejsen knap

3. - 7. december 2017


Vi har igen fået det gode 4* design-hotel i centrum.

Tag fem dage ud af kalenderen og nyd fantastiske Krakow på godt 4* hotel i centrum - der er inkluderet 2 kulturudflugter med guide i rejsens pris. 

OBS: Denne pris er garanteret for de første 24 billetter.


Bemærk - Prisen er inklusiv flybillet.
Pris:
 
Fra kr 4450,- pr. person i dobbelt. 
Tillæg for enkelt: Kr. 650,- 

Prisen inkluderer: 

 • Fly t/r til Krakow (Balice lufthavnen).
 • Transfer til hotellet t/r.
 • 4 hotelovernatninger i Krakow på **** Metropolis Design Hotel.
 • 4 gange morgenmad.
 • 1 x 3-retters dinner og 1 x 3 retters afslutningsdinner. Den første middag er på hotellet.
 • Bridgeundervisning.
 • 4 gange bridgeturnering med fine præmier.
 • Leje af konferencerum.
 • 1 udflugt til Wieliczka saltminen.
 • 1 City-tour med lokal guide.
 • Alle lokale skatter.

Turen.
Tag fem dage ud af kalenderen og nyd fantastiske Krakow på godt 4* hotel i centrum. Vi spiller bridge hver dag, ligesom du tilbydes undervisning. Der er inkluderet to kulturudflugter på denne bridgerejse: Saltminerne og city-tur med dansk guide. Du får 1x 3-retters middag og afslutningsmiddag på god restaurant i Krakow. Transporten til Krakow er med fly fra Kastrup.

Metropolis Design Hotel
Hotellet.
Vi bor på 4* Metropolis Design Hotel der er beliggende klods op af byens historiske centrum med kun få minutters gang til den hjertet af den gamle bydel. 

Pod Wawelem Wisla
WislaHistorie.

Krakow kan spores helt tilbage til stenalderen, men første gang byen bliver nævnt er i 985 af Ibrahim-Ibn-Jakub, en omvandrende handelsmand fra Cordoba. Byen udviklede sig siden hen betydeligt, hvor den voksede op omkring det Jagielloniske Universitet (det ældste i Polen) og blev i det 11. århundrede Polens hovedstad.
Det var den frem til det 17. århundrede, og i den periode blev konger-ne kronet og begravet i den storslåede katedral på Wawel Hill. Det nærliggende kongeslot (Royal Castle), hvor alle kongerne levede, er hovedsageligt en renæssancebygning, men den daterer sig længere tilbage, selv om kun lidt af den romerske og gotiske indflydelse stadig er synlig.
Byen har 16 smukke kirker, som er forbundet gennem 'route of saints' (helgenernes rute), som giver besøgende i denne charmerende by mulighed for at udforske selve byen og lære mere om alle de helgener, der er forbundet med den. I modsætning til Warszawa overlevede Krakow anden verdenskrig stort set uden skader, og kan derfor byde på en lang række unikke arkitektoniske skatte. Derfor er byen blevet udpeget af UNESCO, som et af verdens vigtigste historiske steder.

Sukiennice and Main Market Square Krakow Poland
Krakow i dag.
Når man ankommer til middelalderbyen Krakow, føles det som at træde lige ind i et eventyr med den charmerende markedsplads, der vrimler af liv, snoede, gotiske tårne, slotte og dragelegender.
Gå på opdagelse i de smalle gyder, skjulte baggårde og myriader af kældre og tunneller under jorden. Krakow er kendt som Polens kulturelle hovedstad med en glødende kærlighed til musik, digte og teater.
Middelalderbyens charmerende markedsplads (Rynek Glowny) og den gamle markedshal (Sukiennice) hører til en af hovedattraktionerne i Krakow og udgør hjertet i den gamle bydel.
Kazimierz-kvarteret, det jødiske kvarter, har udviklet en næsten selvstændig identitet i forhold til den majestætiske gamle bydel – den jødiske bydel består af snoede gader, der myldrer med spændende caféer og butikker.

Krakow dannede kulisse i flere scener fra filmen 'Schindlers liste' og gemmer på en dyster fortid, hvor størstedelen af kvarterets beboere
under 2. verdenskrig blev sendt til koncentrations-lejrene i Auschwitz og Birkenau.

Krakow har udviklet sig fra sin barske fortid til en fantastisk by med en spændende og livlig sjæl. Det er svært at finde en gade, der ikke byder på det ene fascinerende åndehul efter det andet.
Byens markedsplads, som i størrelse kun overgås af Venedigs Piazza San Marco, er centrum for en stor del af Krakows sociale liv. Der er mange forskellige caféer, barer og restauranter på og omkring denne plads, og der er noget for alle. Lidt fra pladsen findes "Cloth Guild Hall", der er en forbløffende bygning, som repræsenterer Krakows handelstradition – og som i dag flyder over med alle tænkelige varer.

Julemarked Krakow
Julemarked og shopping.
30. november åbner Krakows legendariske julemarked og der bliver rig lejlighed til at gå på indkøb i polske specialiteter og kunsthåndværk. Desuden vil byen summe af liv da der i forbindelse med julemarkedet er koncerter, krybespil og anden optræden.
Politikens læsere kårede Krakows julemarked til et af verdens bedste, klik her og læs artiklen.
Er du på udkig efter julegaver vil Krakows veludviklede forretningsliv kunne tilbyde alt fra store internationale kæde-forretninger til specialiserede lokale butikker.
Trænger du til at få varmen ligger et af Krakows største shopping-centre kun få minutters gang fra hotellet.
Krakow er billigere end Danmark så der kan være penge at spare ved at lægge dine juleindkøb her. Desuden vil du sikkert kunne finde nogle spændende vare som bare ikke findes derhjemme.

Kulturudflugter.
Vi har inkluderet to kulturelle indslag på denne tur: Saltminen i Wieliczka og en citytour med lokal guide. Begge udflugter er inkluderet i rejsens pris.

Wieliczka.
Den mere end 700 år gamle Wieliczka saltmine ligger kun 15 km fra Kraków. Her kommer vi ca. 50 etager ned (140 m under jorden). Turen op foregår med en lille elevator.
Minen er enorm, og man overraskes over den opfindsomhed, man har haft for at udvinde og fragte saltet op til overfladen. Vi ser bl.a. alle kapellerne, statuerne og ikke mindst kirken, der er mere end 50 m lang og 12 m høj. På turen vil rundvisningen foregå med engelsk lokalguide. Transporten til saltminen foregår med den lokale bybus. Nedenfor en artikel om minen:

the-chapel-of-saint-kinga-in-salt-mine-wieliczka-poland
Wieliczka saltmine.
I de hulrum, der er opstået efter, at man har fjernet saltet, er der opstillet kunstværker, som fortæller saltets historie, hugget ud i saltkrystaller eller granitten. I et af de største rum er indrettet et kirkerum, hvor der er messe tre gange om året for arbejderne. Dette rum er virkelig et studie værd med alle de forskellige udsmykninger og relieffer i væggene. Et andet stort rum er indrettet som koncertsal, hvorfra der er tv-transmiterede koncerter. På vejen rundt i gangene kommer man også forbi rum med skulpturer, hvor der bliver vist historiske akter, fremført ved hjælp af lys- og lydeffekter.
Man kommer også forbi en otte m. dyb underjordisk sø, som man har brugt til at smelte saltkrystallerne i, for senere at udvinde saltet fra vandet. Efter et besøg i cafeteriet, der ligeledes er indrettet i en tidligere saltlomme og et kig i "gaden" med souvenier butikker, går turen med elevator 100 m. op til dagens lys igen. Kommer man om sommeren, skal man være forberedt på, at temperaturen i minen er 10 - 15 grader, så en ekstra trøje er at anbefale. Hvis man følger skiltene med "Kopalnia Soli", er det nemt at finde stedet.

Krakow Castle
City-tour.
Krakows altoverskyggende turist destination. I en firkant på ca. 300 x 300 m findes der et utal af seværdigheder og muligheder for gastronomisk- og forlystelses orienterede at få stillet behov af enhver art døgnet rundt.
Skulle man i mellemtiden føle trang til en åndelig adspredelse og tid til lidt eftertanke, findes der mange kirker i området, hver med sit eget særpræg og historie.
Vi ser bl.a.

 • Barbakan - fremskudt befæstning fra 1499 med 3 meter tykke mure. Placeret foran den Florianske Byport. Den består af en vandgrav, syv tårne og 130 skydeskår. 1 af 3 bevarede bygningsværker af denne karakter i Europa.
 • Brama Florianska den Florianske Byport – Hoved port til Krakows gamle by fra 1300-tallet.
 • Kościół Mariacki Mariakirken, hvorfra der blæses et hornsignal hver time i fire retninger.
 • Sukiennice Markedshallen fra omkr. 1300.
 • Collegium Maius - Den ældste (1400-tallet) del af Universitet Jagielloński – Polens ældste universitet.

 

---

Bridgerejser