• Sponsorer Læs om vores sponsorer: Smiledesigns, Sæsonvine, Malerfirmaet Nielsen & Justesen, Skind & Uld, Blaksets Bridgecenter, Stjernegaard Rejser og Maleku Chocolate
 • Brorabat 250 kr. Vi giver en bro rabat på rejser med fly fra Kastrup til deltagere, der bor vest for bæltet.
 • Hotel Falster i påsken 18. - 21. april 2019
 • Andalusien Jerez de la Frontera 19. - 26. april 2019
 • Grazalema Bridge- og vandretur i Grazalema, Andalusien 14. - 21. maj 2019
 • Samos bridgekursus 18. - 25. maj 2019
 • Samos skriveophold Skriveophold med Samfundslitteratur 25. maj - 1. juni 2019
 • Hotel Svendborg Sommerkursus Svendborg 30. juni - 5. juli 2019
 • Kołobrzeg Blakset bridgekursus 3. - 10. august 2019
 • sø 2019 5 dage til Læsø 19. - 23. august 2019
 • Læsø II 2019 5 dage til Læsø 28. august - 1. september 2019
 • Albanien 2019 10 dage til Albanien 7. - 16. september 2019
 • Samos Bridge og vandretur 14. - 21. september 2019
 • Andalusien Bridge- vandre- og cykeltur i Andalusien 27. september - 6. oktober 2019
 • Sydfynske specialiteter Bridge og sydfynske specialiteter (11.)12. - 16. oktober 2019
 • Alicante Alicante Mortens aften 2. - 9. november 2019
 • Costa Rica Tag "stikarmen" med på eventyr i regnskoven 12. - 24. november 2019
 • Alicante Alicante i Spanien over Jul og/eller Nytår 2019/2020
 • Polen Nytårsgalla Kołobrzeg 27. december 2019 - 2. januar 2020
 • Svendborg Nytår på 4* Hotel Svendborg 29. december 2019 - 1. januar 2020

Grazalema II

Bedøm dette emne
(0 bedømmelser)
Grazalema Grazalema

tilmeld rejsen knap

Udsolgt - se tur III!

Bridge- og vandretur i Grazalema, Andalusien 4. - 12. maj 2018 

 

Vi vil hermed give dig muligheden for at deltage i en vandretur i kombination med bridge til en destination, som vi næsten er sikker på, at du aldrig har besøgt tidligere…

Da vores første tur blev udsolgt på få timer, har vi ligget vandret for at kunne få endnu en tur til Grazalema på programmet.
Det lykkedes os at få alle aftaler på plads, så vi kan imødekomme den store efterspørgelse.

Efter mange års succes med bridge- og cykelture, opstod denne idé ved en tilfældighed. I sommeren 2016 holdt jeg 14 dages sommerferie i Grazalema med min familie og et venne-par. Alle blev fuldstændigt forelsket i destinationen og regionen, som har rigtigt meget at byde på: Fantastisk natur og flora, gastronomi på højt niveau, spændende byer, der emmer af historie, mange fantastiske vandreture af forskellig sværhedsgrad, meget overkommeligt for pengepungen og let at komme til. Det eneste der manglede, var et godt hotel, som både have plads til en gruppe på 24 og faciliteter til bridge. Vi boede selv i en privat villa, så det kunne ikke bruges. Efter et par dage fandt vi hotellet og indgik en aftale med dem om, at de ville tage imod en gruppe i april 2018. Valget fandt på 4* Hotel Puerta de la Villa, der ligger perfekt i denne lille og smukke by, Grazalema.

Vi har valgt at inkludere fly og andre services på denne rejse, som består af flg:

 • Direkte fly til Malga t/r med Norwegian. Ud Kl. 11.15 og hjem kl. 10.15.
 • Transfer lufthavn-hotel-lufthavn. Transfer tager ca. 1-1½ time.
 • 1-1½ times city-tour i Grazalema med lokal guide.
 • 9 dage/8 nætter på 4* Puerta de la Villa
 • 8x morgenmad
 • 5x frokostpakker inkl. vand til vandreturene.
 • 3x 3-retters dinner.
 • 1x 3-retters afslutnings middag.
 • 6x lokal guide til vandreturene.
 • 5x bustransport t/r til vandreture, der ikke starter i Grazalema.
 • 1x heldagstur til Ronda i egen chartret bus.
 • 1½-2. timers city-tour med lokal guide.
 • Udflugt til én af verdens bedste osteproducenter.
 • Bridgeundervisning dagligt.
 • Bridgeturnering hver dag.

Pris: 
Fra kr 8995.- i dobbelt. 
Tillæg for enkelt: Kr. 1400,- 
Tillæg for bjergudsigt: Kr. 1200,-

Mere om turen

Ovennævnte er grundprisen, men der er forskellige værelsestyper, hvor der er et mindre tillæg for de bedste.
Vi har valgt nogle vandreruter, hvor du ikke skal bruge både hænder og fødder. Dvs., at det er vandreture og ikke klatreture, som der udbydes. Er du til ”hardcore” udfordringer, er dette ikke turen for dig.
Alle turene laves med forskellige stop undervejs, hvor den lokale guide forklarer relevante ting om fauna, flora, dyreliv, geologi mm. Det er altså ikke vandreture, hvor det handler om at tilbagelægge så mange kilometer som muligt. Vi kalder det ”orienterende vandreture” med passende længde, så man både få vandret i nogle smukke områder, men også har tiden til at få sjælen med.

Hotel-Puerto-de-la-Villa-Grazalema

Hotel Puerto de la Villa - KLIK OG SE FOTOS AF OMRÅDET

Grazalema

Grazalema er en kommune i provinsen Cadiz i Andalusien. Den har lidt over 2000 indbyggere, og ligger i ca. 1000 meters højde og ligger godt beskyttet af bjerge til den ene side og med udsigt ud over en flot dal på den anden side. Den ligger ca. ½ times kørsel fra den meget kendte by Ronda, og er sammen med byerne El Bosque, Benamahoma, Ubrique og Zahara de la Sierra de vigtigste ”hvide landsbyer” i Naturparken.
Grazalema er Andalusiens mest regnfulde kommune.

 

Historie

Man har fundet ærkæologiske rester i Grazalema og omegn, der viser, at der har været menneskelig aktivitet i den præhistoriske periode.
Man tidsfæster normalt historien for dette område med den romerske kolonisering af hele Middelhavsområdet, hvor de grundlagde en landsby Lacidulia i Grazalema området.
I 715 blev området erobret af araberne, og blev mest befolket af folk med arabisk eller berbisk oprindelse. I hele den muslimske periode levede man af skovdrift, landbrug, kvægbrug og tekstilindustri.

I 1485 erobrede de kristne Andalusien og forskellige hertugdømmer slogedes nu om hele området, som de fortrinsvis brugte som et jagtområde. Området levede således en omtumlet tilværelse under forskellige adelige herrer.

Grazalema's befolkning opstår gennem den genbosættelse, der sker med de forskellige byer, som adelen kæmpede om, og i 1520 opstår navnet Villa de Grazalema. Byen får stor økonomisk fremgang på grund af produktion og handel med klædevarer og uldvarer, og det varer indtil det 18 århundrede. Byen og de omkringliggende bjergområder bliver ramt af uafhængighedskrigene, hvor blandt andet Napoleons tropper belejrede og raserede byen, og tillige udbrød der en pestepedemi.
Efter denne periode, at der opstår en række smuglerbander, der varede indtil borgerkrigen i 1930erne, hvor mange af bjergbyerne – herunder Grazalema – blev hærget, og hvor mange af mindesmærkerne og historiske dokumenter blev ødelagt.

I nyere tid har Grazalema levet af landbrug, kvægdrift, produktion af kork, kunsthåndværk samt småhåndværk som møbelproduktion og håndvævede klæder. Disse aktiviteter har i de seneste årtier ikke været særlig rentable.

På grund af Grazalemas beliggenhed midt i en naturpark sammen med andre hvide landsbyer, har turismen været i stærk stigning. Naturparken byder på et et væld af spændende vandrestier og mulighed for bjergklatring. En mangfoldig flora og fauna og et rigt dyreliv tiltrækker også mange turister. Endvidere har produktionenen af gede- og fåreoste i høj kvalitet, set en stor efterspørgsel både i Spanien og i udlandet.

Beskrivelse af vandrestier

Til alle ruterne bør man have:
En lille rygsæk, gode vandrestøvler, ordentlig beklædning afhængig af årstid, kasket og solcreme og mindst 1 liter vand.

Garganta Verde
Garganta Verde - KLIK OG SE FOTOS FRA VANDRETURE

El Rio Majaceite

Du køres til destinationen t/r i bus.
Længde ca. 5km. Varighed ca. 4 timer tur/retur + tid til frokost. Sværhedsgrad: lav.
Stien løber langs floden Majaceite, der løber mellem byerne El Bosque og Benamahoma. (Turen kan evt. kombineres med et besøg i botanisk have i El Bosque, hvor man kan opleve parkens forskellige økosystemer).
Man kører gruppen i bus fra hotellet i Grazalema til starten på ruten i El Bosque. Gruppen hentes i Benamahoma, afhængig af, hvor man spiser frokost.

El Pinsapar

Du køres til destinationen t/r i bus.
Længde: ca. 7km. Varighed ca. 4 timer. Sværhedsgrad: medium.
Dette er den mest kendte af vore vandreture, da naturparken huser en skov med en hel unik ædelgran - El Pinsapo - som kun findes i denne naturpark.
Stien starter 3 km fra Grazalema, og man kan vælge at blive kørt i bus eller gå de 3 km. Efter en times opstigning, når man til Puerto de Las Cumbres, hvorfra man kan nyde den fantastiske udsigt udover bjerglandskabet. Derefter fortsætter man, til man når selve skoven. På denne tur er det almindeligt at opleve vilde bjergeder.

Caminito del Rey – tidligere verdens ”farligste” vandretur

Du bliver kørt i bus til destinationen t/r.
Varighed ca. 4 timer. Sværhedsgrad: lav.
Man skal have tilladelse til at gå på denne sti, hvilken har indhentet.
Denne vandretur ved byen El Chorro blev for nogle år siden betegnet som verdens farligste på grund af stiens dårlige stand, og man fik en kæmpebøde, hvis man blev fanget i at prøve at gå turen. Bøden var på intet mindre end 6.000 Euro, hvis man blev taget i at forsøge at gå på denne sti.
I dag er stien flot restaureret, og er en virkelig fantastisk flot vandrerute. Vi gik den selv i 2016 og blev fascineret. Se Politikens artikel om Caminito de Rey her: link

Salto del Cabrero

Du køres til destinationen t/r i bus.
Længde: ca. 8km. Varighed ca. 4 timer. Sværhedsgrad: medium
El Salto del Cabrero er en bjergfremspring, der ligger i Endrinal området. Turen er et must, og starter i Puerto de Boyar og går til den lille by Benaocaz. Man følger en slags skovvej omgivet af spanske egetræer. Derefter krydser man en lille bro fra middelalderen, og derefter en opstigning, indtil man når til Puerto de Don Fernando, for til sidst at nå til én af bjergfremspringets vægge. Ruten har en mangfoldighed i økosystemer, som giver rig mulighed for at opleve en rig fauna.

Garganta Verde

Du køres til destinationen t/r i bus.
Dette er en meget populær rute.
Længde: ca. 5km. Varighed ca. 4 timer. Sværhedsgrad: lidt over medium.
Denne rute er meget smuk foregår i en 400m dyb bjergslugt, som er udhulet af Ballesteros bækken. Efter 250m nedstigning, når man ned til slugtens flodleje, hvor der er en stor drypstenshule – Cueva de la Ermita. Når man står ihulen lyder det, som om man står i en kirke.
Man kan også opleve ådselsgrippe-kolonier, hvor over 100 par yngler.

Ronda

En dag skal du på heldagsudflugt, og her har vi valgt Ronda.
Ronda er en af Spaniens ældste byer, og måske den by, der har den mest dramatiske beliggenhed. Ronda ligger 750 m over havet på et plateau, der er delt som med et sværdhug af en dyb slugt, El Tajo. Byen ligger ca. en times kørsel fra Costa del Sol, og vejen går gennem Serranía de Rondas rå bjerglandskaber, der åbner sig mod vidtstrakte marker med solsikker.
Ronda har en farverig og romantisk fortid, og i den spanske folkehistorie associeres byen med røvere og tyrefægtere. Tyrefægterarenaen i Ronda er en af de ældste i Spanien, og den store matador Pedro Romero levede, kæmpede og døde her. Røverbander huserede i bjergene, hvor de udplyndrede rige turister på vej til Ronda på deres Grand Tour i Europa. Også i dette århundrede har Ronda fascineret forfattere og tyrefægter-entusiaster fra hele verden. Ernest Hemingway skrev to bøger, hvor handlingen var henlagt til Ronda: Hvem ringer klokkerne for og Døden kommer om eftermiddagen. Skuespilleren Orson Welles ligger begravet i byen.
Ronda blev grundlagt i den mauriske periode, hvor den var et vigtigt, kulturelt centrum i al-Andalus, rigt udsmykket med paladser og moskéer. Maurerne holdt stand mod de kristne indtil 1485, kun syv år før generobringen var tilendebragt med Granadas overgivelse. På de tider eksisterede kun bydelen La Ciudad syd for slugten. Efter den kristne generobring skød en ny bydel op, El Mercadillo, da indbyggerne i La Ciudad var så skattetyngede, at de var nødt til at opføre et nyt kvarter.
Hovedvejen fra kysten fører ind i byen gennem to ældgamle byporte, den mauriske Puerta de Almocábar, som i det 13. årh. var hovedindgangen til slottet, og renæssancetårnet fra det 16. årh., der er bygget af Karl 5. Meget af den mauriske bystruktur eksisterer stadig – der er et virvar af smalle gader med hvidkalkede huse og statelige renæssancebygninger hist og her. Kirken Santa María la Mayor på Plaza Doquesa de Parcent var i det 13. årh. byens moské, der senere blev omdannet til katolsk kirke, og man byggede et klokketårn oven på den gamle minaret. Inde i kirken kan man stadig se rester af arabiske inskriptioner. San Sebastián-minareten ikke langt derfra er alt, hvad der er tilbage af den anden moské fra det 14. årh.

Osteproducenter

Grazalema er kendt for sine fantastiske oste, og et besøg til en lokal osteproduktion skal du ikke snydes for. Der ligger 2 lokale ”oste-farme” i Grazaleme, så en af dagene går vi ned til en af disse. Vi ser produktionen, smager på ostene og får muligheden for at købe oste og andre lokale specialiteter.

Middage

Da vi er i en region, hvor det er kutyme at spise sent, gør vi det samme. Bridgen spilles færdig inden middagen, så man spiser først ved 20.30 tiden. Der er inkluderet en velkomst- og afskedsmiddag i rejsens pris. Desuden er der yderligere 2x3-retters middage inkluderet i rejsens pris. Andre dage spiser man på egen hånd.

Frokoster

Vi har bestilt en frokostpakke på hotellet, som du får med på vandreturene. Den består af en sandwich, 1 flaske vand og 1 stk, frugt.

Hvad skal du have med på vandreturene?

Til alle ruterne bør du have en lille rygsæk, gode vandrestøvler, ordentlig beklædning afhængig af årstid, kasket og solcreme og mindst 1 liter vand. Et lille regnslag i rygsækken og en trøje i rygsækken er også en god ide.

 

---

Bridgerejser