• Sponsorer Læs om vores sponsorer: Smiledesigns, Sæsonvine, Malerfirmaet Nielsen & Justesen, Skind & Uld, Blaksets Bridgecenter, Stjernegaard Rejser og Maleku Chocolate
 • Brorabat 250 kr. Vi giver en bro rabat på rejser med fly fra Kastrup til deltagere, der bor vest for bæltet.
 • Kołobrzeg Blakset bridgekursus 3. - 10. august 2019
 • sø 2019 5 dage til Læsø 19. - 23. august 2019
 • Læsø II 2019 5 dage til Læsø 28. august - 1. september 2019
 • Albanien 2019 10 dage til Albanien 7. - 16. september 2019
 • Samos Bridge og vandretur 14. - 21. september 2019
 • Andalusien Bridge- vandre- og cykeltur i Andalusien 27. september - 6. oktober 2019
 • Sydfynske specialiteter Bridge og sydfynske specialiteter (11.)12. - 16. oktober 2019
 • Alicante Alicante Mortens aften 2. - 9. november 2019
 • Costa Rica Tag "stikarmen" med på eventyr i regnskoven 12. - 24. november 2019
 • Vilnius Juletur til Vilnius 3. - 7. december 2019
 • Alicante Alicante i Spanien over Jul og/eller Nytår 2019/2020
 • Polen Nytårsgalla Kołobrzeg 27. december 2019 - 2. januar 2020
 • Svendborg Nytår på 4* Hotel Svendborg 29. december 2019 - 1. januar 2020
 • Tenerife 12. - 19. januar 2020
 • Bali 8. - 24. marts 2020

Albanien 2019

Tirana Albanien Tirana Albanien

tilmeld rejsen knap

Rundrejse i Albanien 10 dage 7. - 16. september 2019


Bemærk - Alle priser er inklusiv flybillet.

Pris
Kr. 9.500,-
Tillæg for single: Kr. 1800,-

 

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r til Tirana
 • 3 nætter på 5* Rogner i Tirana
 • 9 x morgenmad
 • 4 nætter på 4* Hotel Palace i Vlora
 • 2 nætter på Hotel Argjiro i Girocaster
 • 4x 3-retters dinner inkl ét glas vin til maden i Vlora
 • 1x 3-retters middag inkl. ét glas vin i Girocaster
 • 1x udflugt til Berat med guide inkl. lækker frokost med ét glas vin
 • Alle transfers
 • 1 x frokost inkl. ét glas vin på lækker fiskerestaurant på turen til Vlora fra lufthavnen
 • udflugt til Berat på turen fra Girocaster til Tirana. God frokost inkluderet ét glas vin i Berat.
 • egen engelsk lokalguide på hele rejsen
 • bridgeturnering og undervisning
 • præmier
 • City-tour i Tirana med lokalguide
 • 1x 3-retters middag i Tirana inkl. ét glas vin.
 • Billige udflugter med vores private guide kan tilkøbes. Der betales til guiden på destinationen.  

Albanien er en ny destinationog det er anden gang, at vi rejser dertil. I år har vi lavet den lidt som en rundrejse, da du både skal opleve Vlora, der ligger ved kysten, Girocaster og Tirana. Målet var at finde nogle områder af spændende karakter, hvor du både oplever noget kulturelt, hovedstaden Tirana, ligesom du også bor i et område, hvor det er muligt at bade. 

Forsikring
Til orientering dækker dit sundhedskort ikke i Albanien, da de ikke er medlem af EU.
Derfor skal du tegne en forsikring inden afrejse. Vær obs. på, at du evt. kan være dækket via diverse kreditkort, men forvent som udgangspunkt, at du skal tegne en forsikring.

Forholdsregler, sygdomme og vacciner mm
Vi har undersøgt lidt om forskellige konditioner for indrejse til Albanien, hvor vi bl.a har modtaget nogle informationer fra Seruminstituttet vedrørende vaciner for rejser til Albanien. De vigtigste er stivkrampe og Hepatitis A. Men, det er vigtigt, at du selv går på seruminstituttets hjemmeside, hvor du få den fulde oversigt:

Rejsen
Vi har købt 32 flybilletter til denne pris. Prisen for billetter udover de  32 kender vi ikke, og vi har kun garanti for de købte billetter.

Albanien
Albanien er noget så usædvanligt som et uudforsket hjørne af Europa, hvor turisme er mindre udbredt. Her er der masser at opleve – alt fra små bjergbyer til uberørte badebugter og arkæologiske skatte. Det har længe været et lukket land. Fra anden verdenskrig frem til sin død i 1985 styrede kommunistdiktatoren Enver Hoxha landet med hård hånd. Diktaturen faldt i 1992, og de seneste 20 år har Albanien langsomt åbnet op for omverdenen.
Albaniens bankende hjerte, hovedstaden Tirana, har gennemgået en kæmpe udvikling, siden byen vågnede ved kommunismens fald i 1990’erne. Her er farverige huse, skøre påfund, skønne pladser og små gågader, hvor det er en fornøjelse at gå tur. Her er trendy butikker og velklædte mennesker, og langs de store boulevarder ses levn fra osmannerne, italienerne og kommunismen. Byen blev grundlagt af en feudal herremand i 1614, og de første bygninger var en moské, et bageri og et tyrkisk bad. På din rejse til Albanien kan du i det store Nationalhistoriske Museum få en fin introduktion til Albaniens historie og se arkæologi fra antikken til det kommunistiske styre. Museet ligger på Skanderbeg-pladsen, der er den største plads i Tirana med E'them Bey Moskéen og klokketårnet. Læg også vejen forbi den engang “forbudte bydel”, Blloku, hvor der kun var adgang for regeringsfolk, men nu er de unges tilholdssted med byens bedste caféer, butikker og restauranter. Her kan du stifte bekendtskab med det albanske køkken, der er inspireret af både tyrkisk, græsk og italiensk madkultur, men samtidig også også har sat deres eget præg.
Selvom man stadig kan se spor af det gamle regime i form af efterladte militærbunkere, og monumenter har landet definitivt begyndt sin rejse mod fremtiden. Det er vældig spændende at stifte bekendtskab med et land, som har været isoleret så længe, og som nu åbner vinduet mod omverdenen.

Anderledes udflugter
Albaniens natur præges af høje bjerge og perlende vandfald. Rundt i de stille bjerglandsbyer er fårehyrdernes hverdag, som den altid har været. Og at tage rundt i landsbyerne er som at tage på en rejse tilbage i tiden. Den arkæologiske plads Butrint og den historiske by Gjirokastër er udflugtsmål, som alle er spændende og anderledes. Nogle udflugter er inkluderet i rejsen pris, mens andre er tilkøb.

Billige restaurantbesøg
Det albanske køkken præges af det italienske og græske samt lokale specialiteter. På restauranterne serveres der alt fra skaldyr og risotto til lokale retter og piroger. Nationaldrikken hedder raki og er en slags brændevin. I Albanien er det billigt at gå ud på restaurant, beregn halv pris i forhold til herhjemme.

Smukke omgivelser
På turen fra det ene hotel til det andet vil du opleve smukke byer, bjerge og det til tider hektiske trafikale inferno i Albanien, der også har sin charme.

hermi strand

Rejsen
Vi flyver med Air Adria eller Austrian Airlines d. 7. september kl. 09.30 og lander i Tirana kl 13.20 efter en kort mellemlanding i Ljubliana. Når vi har fået vores kufferter, går turen mod Vlora, hvilket tager 2½ time. Du får frokost undervejs, ligesom vores private lokale engelsktalende guide er med i bussen og vil uddele af sin store viden. Ham er charmerende og med ægte albansk lune...

7.-11. september i Vlora

Vlora
Vlora, også kendt som Valona, ​​er beliggende i det sydvestlige Albanien, hvor de to have, Adriaterhavet og det Ionske hav, mødes. Vlora ligger smukt, da det er indgangen til den albanske riviera – en af perlerne blandt de albanske turiststeder. Byen med sine brede boulevarder flankeret af store palmer har en ægte sydlig Middelhavs stemning.

Byen er beliggende ud for Karaburuni halvøen og øen, Sazani, tæt på forskellige sandstrande og stenrige strande samt de naturskønne, nærliggende bjerge. Vlora er Albaniens næststørste havn, med regelmæssige færgeforbindelser med italienske havne i Bari og Brindisi.

De ældste spor af civilisation i nærheden af ​​Vlora dateres tilbage til det 6. århundrede B.C. I oldtiden begyndte byen som en havn og var kendt under navnet Aulona, ​​berømt for sine olivenlunde og vinmarker. Under det 4. århundrede, blev Vlora ofte nævnt som havnen for de skibe, der kom med vare fra Otranto og Brindisi. Desuden en vigtig mellemlandings-havn mellem de velhavende gamle byer Apollonia og Butrint. Efter Apollonia og Orichums fald blev det byen med den vigtigste havn i Illyria.

Under middelalderen blev byen fusioneret i Kanina, som ligger et par kilometer mod syd- øst. I det fjortende århundrede blev Vlora et vigtigt handels- og håndværkscenter, udover stadigvæk at sidde tungt på handel med vin, salt og silke.

Den tyrkiske invasion fandt sted i 1417. I 1531 byggede Sultan Sulejmani en fæstning, der antages at være tegnet af arkitekt Sinani. I det syttende og attende århundrede var Vlora igen blevet et vigtigt økonomisk center og havnen blev taget af Ali Pasha Tepelena i 1812.

Byen var den første hovedstad i det uafhængige Albanien.

Vlora bærer historisk betydning for Albanien, da den var vært for den første nationalforsamling, der erklærede landets uafhængighed fra den osmanniske regering den 28. november 1912. Uafhængighedsmuseet er dedikeret til denne historiske begivenhed. Andre museer i byen omfatter de etnografiske og historiske.

Det kan i høj grad anbefales at besøge Muradije-moskeen, det eneste arbejde, der er tilbage i Albanien fra den berømte arkitekt Sinan den Store, bygget i 1542. På toppen af bakken med udsigt over byen er det religiøse punkt, Kuzum Baba. Vlora ligger ved den albanske riviera og er et af de mest frekvente områder af albansk "sol og hav" turisme. Andre interessante steder beliggende i denne region er Orikum og Amantia arkæologiske parker, samt Llogara National Park.

Du får morgenbuffet og 3-retters middag hver aften inkl. ét glas vin. Der er bridge på programmet hver dag, ligesom der udbydes forskellige udflugter.

I Vlora bor du på det lækre 4* Hotel City Palace. www.hotelpalace.al

Udflugter i Vlora

Sejltur til Karaburun og Sazan

Bådtur til Karaburun og øen Sazan: Karaburuan er en naturpark og et tidligere militærområde, beliggende på en stor uberørt halvø, der strækker sig ud fra byen Vlora og kan nås med båd fra havnen i Vlora på ca. 40 minutter. Siden 2017 har øen Sazan, også kaldet ”et andet stykke himmel i Det Ioniske Hav” været åbent for offentligheden. Vi vil tilbringe dagen med afslapning, svømning og smager friske fødevarer fra restauranten ombord på båden. Varighed: 6 timer.

Pris: Euro 50, der inkluderer bustransport, guide-service, p-afgift, sejltur og frokost fra grill.

Højdepunkter i Vlora og besøg på klosteret, Zvernec

Denne udflugt går til klosteret Zvernec, der er et af højdepunkterne i regionen Vlora, og kun ligger 30 minutter fra byen. Klosteret ligger i bunden af ​​Narta-lagunen, lidt nordvest for Vlora, der er hjemsted for et lille græsk samfund - et sted hvor tiden synes at være gået i stå….

Klostret ligger på en ø og er et fantastisk eksempel på byzantinsk arkitektur og et fredeligt sted at drage til, væk fra byens puls og fyldte strande. Vi vil besøge klosteret og tage en kort gåtur i området. Da der er mange restauranter i området, vælger man selv et sted at indtage sin frokost. Varighed: 4-5 timer.

Pris: Euro 30, der inkluderer bustransport, guideservice og p-afgift.

11-13. september - Girocaster

Rejsen fortsætter mod fantastiske Girocaster.

Efter 4 nætter i Vlora skal du videre på rundrejsen. Du får 2 nætter i den skønne og overraskende by, som vi fandt ved en tilfældighed sidste år, da vi researcede i Albanien og besluttede os for, at denne by må på programmet næste år..

Vi besøger Gjirokastër, bygget på Drinodalens stejle skråninger. Gjirokastra er på UNESCO World Heritage liste takket være sin karakteristiske osmanniske arkitektur fra 1600-tallet: Hundredvis af beboelseshuse med karakteristiske tage af sten, balkoner af træ og hvidkalkede stenvægge. Gjirokaster kaldes også for stenbyen. Her er det mest lavet af sten, veje, vægge, lofter, vægge, gulve.

Du kan nyde byen på egen hånd, men du kan også tilmelde dig udflugten med vores lokale guide d. 12. september.

I Girocaster bor du på dejlige Hotel Argjiro, der også har gode spillefaciliteter til bridgen.

Gjirokastër (albansk udtale: [ɟiɾokastəɾ]) er en by i det sydlige Albanien, på en dal mellem Gjerë bjergene og Drino, 300 meter over havets overflade. Dens gamle bydel er et UNESCO World Heritage Site, der beskrives som "et sjældent eksempel på en velbevaret osmannisk by, bygget af landbrugere, der sad på de store ejendomme. Byen "overskygges" af Gjirokastër Fortress, hvor Folkefestivalen Gjirokastër holdes hvert femte år. Det er fødestedet for den tidligere albanske kommunistiske leder, Enver Hoxha, og den bemærkelsesværdige forfatter Ismail Kadare.

Byen fremgår af den historiske rekord, der dateres tilbage i 1336 af det græske navn Αργυρόκαστρο - Argyrokastro,] som en del af det byzantinske imperium. Det blev en del af det ortodokse kristne bispedømme af Dryinoupolis og Argyrokastro efter ødelæggelsen af ​​nærliggende Adrianoupolis.  Gjirokastër blev senere anfægtet af den despotate af Epirus og den albanske klan af John Zenevisi, før han faldt under osmannisk styre i de næste fem århundreder (1417-1913).  Gennem den osmanniske æra var Gjirokastër officielt kendt i osmannisk tyrkisk som Ergiri og også Ergiri Kasrı.  I løbet af den osmanniske periode blev konverteringer til islam og en tilstrømning af muslimske omvendte fra det omkringliggende landskab gjort Gjirokastër fra at være en overvældende kristen by i det 16. århundrede til en med en stor muslimsk befolkning i begyndelsen af ​​det 19. århundrede.  Gjirokastër blev også et stort religiøst center for Bektashi Sufism. Indtaget af den hellenske hær under Balkan-krigen fra 1912-3 på grund af sin store græske befolkning, blev den til sidst indarbejdet i Albaniens nyligt selvstændige stat i 1913. Dette viste sig at være meget upopulært med den lokale græske befolkning. Efter flere måneders guerrilla-krigsførelse blev den kortlivede autonome republik Nord-Epirus etableret i 1914 med Gjirokastër som hovedstad. Det blev endeligt tildelt Albanien i 1921.  I de senere år har byen oplevet anti-regerings protester, der førte til den albanske borgerkrig i 1997. 

Sammen med muslimske og ortodokse albanere er byen også hjemsted for et betydeligt græsk mindretal. Byen er sammen med Sarandë betragtes som et af centrene i det græske samfund i Albanien og der er et konsulat i Grækenland. 

Udflugt

D. 12. september: Udflugt til det gamle slot og en autentisk albansk bolig fra det 18. århundrede

Vi vil, sammen med vores guide gå en tur i byen  og udforske det gamle slot, som ligger over byen. Desuden besøge en gammel autentisk bolig fra det 18. århundrede. Han vil fortælle om historien om slottet, selv e byen og om, hvordan det var at være indbygger i denne by.

Pris: Euro 25 inkl. indgange. Udflugten er til fods.

13.-16. september - Tirana

 Tilbagerejsen til Tirana er forankret i en oplevelsestur. Vi forlader Girocaster efter morgenmaden og sætter kursen mod Tirana, hvor du får lækker frokost undervej i Berat. Herefter besøger vi Ottoman city i Berat, der er en af Albaniens highlights. Sidst på eftermiddagen ankommer du til det 5* Rogner Europark Hotel, der ligger i hjertet af Tirana. Her bor du 3 nætter.

Der spilles bridge 2 aftener, mens vi er i Tirana. Vi vil prøve at arrangere en venskabskamp mod den lokale bridgeklub i Tirana, der kun består af 6 borde!

Rogner Hotel Tirana Tirana
Rogner Hotel Tirana

Udflugter

D. 14. september kl. 10.30.

Om morgenen en spændende guidet gåtur gennem det centrale Tiranë med sin fantasifulde arkitektur, smukke parker og hyggelige caféer - selbvfølgelig med vores dygtige guide. Snart vil vi ende i nabolaget, Blloku. I det fattige, bjergrige land var kvarteret et mytisk koncept. Det var magten, regeringen, paladset og s"torebrors kontrolrum". Det var den forbudte by i det lukkede land, kvarterene hvor de albanske ledere havde levet beskyttet af soldater og politi og beskyttet mod indsigt. Turen er inkluderet i rejsens pris.

D. 15. september:

Udflugt til Dajti Mountain.

10.00-14.00

Vi tager svævebanen til toppen af ​​Dajti Mountain (1500 meter) sammen med vores guide. Nem vandretur er inkluderet, ligesom der er tid til kaffe og kage, hvis man synes om det, alt imens du nyder den smukke udsigt over Tirana. Turen koster Euro 25 inkl. afgift til svævebanen og guideservice.

D. 16. september kl. 15.05 flyver du fra Tirana og lander i Kastrup kl. 18.55 efter en kort mellemlanding i Ljubliana.

 

Bridgerejser