• Sponsorer Læs om vores sponsorer: Smiledesigns, Sæsonvine, Malerfirmaet Nielsen & Justesen, Skind & Uld, Blaksets Bridgecenter, Stjernegaard Rejser og Maleku Chocolate
 • Brorabat 250 kr. Vi giver en bro rabat på rejser med fly fra Kastrup til deltagere, der bor vest for bæltet.
 • Læsø II 2019 5 dage til Læsø 28. august - 1. september 2019
 • Albanien 2019 10 dage til Albanien 7. - 16. september 2019
 • Samos Bridge og vandretur 14. - 21. september 2019
 • Andalusien Bridge- vandre- og cykeltur i Andalusien 27. september - 6. oktober 2019
 • Sydfynske specialiteter Bridge og sydfynske specialiteter (11.)12. - 16. oktober 2019
 • Oslo Bridge og opera i Oslo operahus 24. - 27. oktober 2019
 • Alicante Alicante Mortens aften 2. - 9. november 2019
 • Costa Rica Tag "stikarmen" med på eventyr i regnskoven 12. - 24. november 2019
 • Vilnius Juletur til Vilnius 3. - 7. december 2019
 • Alicante Alicante i Spanien over Jul og/eller Nytår 2019/2020
 • Polen Nytårsgalla Kołobrzeg 27. december 2019 - 2. januar 2020
 • Svendborg Nytår på 4* Hotel Svendborg 29. december 2019 - 1. januar 2020
 • Tenerife 12. - 19. januar 2020
 • Bali 8. - 24. marts 2020

Læsø II 2019

Læsø Læsø

tilmeld rejsen knap

28. august - 1. september 2019 -UDSOLGT!

5 dage til Læsø


Vi har tidligere arrangeret bridgerejser til forskellige Øer i Danmark, og nu er turen kommet til Læsø, som faktisk har stået på ønskelisten nogle år. Det er meget få rejsebureauer, som laver rejser til Læsø henover flere dage, og det kan undre, da der er meget spændende at foretage sig. Årsagen er nok, at bussen er omkostningstung at have stående på Øen, hvorfor vi tager vores egen VIP-bus til Læsø og spænder traileren bagpå, så du kan have din egen cykel med dertil, og derved ikke har udgift til leje af denne.
Turen ligger i august, der er den bedste årstid for et besøg på Læsø. Rejsen starter fra Sjælør station kl.  07.30 og kører mod broen og videre henover Fyn og op gennem Østjylland.

Gammelgaard Feriecenter
Da vi skulle vælge opholdssted på Læsø, var det oplagt at vælge Gammelgaard Feriecenter og ikke et hotel, da de har alle de faciliteter, som vi skal bruge. Ikke mindst er de kendt for deres gode køkken med brug af de bedste råvarer, ligesom der er gode faciliteter til bridgen. Gammelgaard er oprindelig en gammel Læsøgård og kan spores helt tilbage til 1600-tallet. Her blev den grundet landbrugets strukturudvikling overflødig og opkøbt af familien Kjeld Strøm Pedersen, der i 1992 ombyggede den til et moderne feriecenter, der stadig fremtræder nyt og tidssvarende grundet løbende vedligeholdelse og senest med udskiftning af alle hvidevarer og modernisering af køkkener, nye møbler og TV, samt facaderenovering og nyt tag.

Gammelgaard Feriecenter
Gammelgaard Feriecenter

Gammelgaard Feriecenter ligger, omgivet af skov og juletræskulturer, centralt placeret midt på Læsø, lige udefor Byrum by - Læsøs største by med indkøbsmuligheder, restauranter, rådhus, offentlige institutioner, lægehus, tandklinik mm. - alt sammen kun 1 km. fra Gammelgaard, som har direkte gratis busforbindelser og cykelsti lige udenfor og 2 km. til lufthavn - det ideelle udgangspunkt til fods, på cykel, i bus eller bil.

Gammelgaard Feriecenter er de senere år blevet udvidet med Pilegården Ferieboliger og Annekset og har derfor i dag med de forskellige indkvarteringsformer alle muligheder for at tilbyde en løsning, der er tilpasset den enkelte gæsts behov og økonomi, og dermed sikre alle ferie og afslapning, krydret med oplevelser i omgivelser præget af kvalitet, høj hygiejnestandard, fred og ro og en god atmosfære. Er lejlighederne udsolgte, kan man snildt bo 2-3 par på Pilegården og samtidig have sit privatliv. Pilegården ligge 2 km. fra Gammekgaard.Spørg evt. på denne løsning. Ved ankomst til feriecentret får du en sengelinnedpakke, som man selv skal pålægge.

Lejligheder
Der er tre typer lejligheder. A lejlighederne er på ca. 50 m2 og i ét plan. Alle har selvfølgelig bad og toilet. Disse kaldes standardlejligheder. B lejlighederne er mellem 60 og 80 m2 og i to plan. Disse kaldes luksuslejligheder. Der er bad og toilet i stuen og soveværelse på 2. sal. C lejligheder er på 15-17 m2 og bruges primært som singleværelser. Det er også muligt at vælge en C-lejlighed som dobbelt. Denne består af 2 enkeltsenge i forlængelse af hinanden, og der er kr. 300,- i rabat pr,. person for denne kombination.

type a
Lejlighed type A

type b
Lejlighed type B - Underetage. Dissen typer er et godt valgt, hvis I er to som rejser sammen. Lejligheden er i 2 plan, så I har hvert jeres soverum med fælles bad og toilet.

type c
Lejlighed type C - Værelset er mellem 15-17 m2 og bruges som enkeltværelse eller lille dobeltværelse. Har eget bad og toilet.

Swimmingpool
Der er en opvarmet swimmingpool, som beboere på Gammelgaard er velkomne til at benytte sig af. Poolen holder 30 dejlige graders varmt vand.

swimmingpool
Opvarmet swimmingpool

Priser  
Pris for standard type A Kr. 5500,- pr. person i dobbelt. Sælges kun som dobbelt. 

Pris for "luksuslejlighed" type B: Kr. 5800,- pr. person i dobbelt. Sælges kun som dobbelt.

Pris for lejlighed type C enkeltværelse Kr. 6000,-. Prisen inkluderer:

 • Kørsel i VIP-bus til Læsø t/r med mulighed for opsamling på vej mod Øen.
 • Gratis kaffe/the i bussen.
 • 1 gratis fustage fadøl til deling i bussen.
 • Bridgeturnering i bussen t/r – der er 4 spilleborde.
 • Trailer til egne cykler, der kan benyttes på Læsø.
 • Storebæltsbro t/r.
 • Færge til Læsø t/r.
 • 4 nætter på Gammelgaard Feriecenter på Læsø.
 • 2x 2-retters menu.
 • 1x 3-retters menu.
 • Lækre vine fra egen vinkælder på afslutningsaftenen.
 • Kaffe m. sødt hver aften.
 • 1 aften hvor du selv spiser ude på en af øens gode restaurationer.
 • Udflugt med ”Rønnerbussen” og guide.
 • Oplev Saltsyderiet hvor du får en Læsøpandekage.
 • Én dag med cykeltur til den østlige del af øen med lokalguide.
 • Udflugt i vores egen bus med den lokale guide til den vestlige del af øen.
 • Bridgeturnering hver dag.
 • Bridgeundervisning.
 • Præmier..
 • Ret til ændringer forbeholdes.

 

gammelgaard
Hotel Gammelgård Feriecenter 

Rute og VIP-bus
Turen starter om morgenen fra København kl. 07.30, og det er muligt at stå på bussen langs motorvejsnettet henover Sjælland, Fyn og op gennem Østjylland. Vi har booket plads på færgen til Læsø kl. 16.50. Planen er at være i Frederikshavn et par timer før afgang, så man kan gå en tur i byen og evt. spise en lidt sen frokost. Tidsmæssigt er det godt at have lang snor, da tunnelen ved Ålborg kan skabe store kødannelser og forsinkelser.

Bussen
Glem alt om, at bussen blot er et transportmiddel. Bridgeturneringen starter, når du stiger op i bussen! Der er 4 spilleborde i bussen, så I løbet af rejsen på vej mod Læsø, får vi afviklet den første bridgeturnering, som det er frivilligt at deltage i.
Bussen havde oprindeligt plads til 52 sæder, men er nu ombygget til en VIP-bus med 28 pladser, strømstik til alle, wifi, kaffe- og fadølsstation og toilet.
Der er gratis kaffe/the, ligesom den første fustage fadøl er betalt og er til deling mellem deltagerne. Du kalder blot, så kommer vi løbende med kaffe, the eller fadøl- velkommen ombord!
Du kan se billeder af bussen her: www.event-bussen.dk

Trailer
Vi fik for et par år siden designet vores egen trailer til bussen med plads til 28 cykler. Da vi en af dagene skal på cykeltur med den lokale cykelguide, har du hermed mulighed for at medbringe din egen cykel. Den kan du også bruge, hvis du selv ønsker at udforske Øen.

Læsø
Læsø er den største ø i Kattegat beliggende omtrent midtvejs mellem Frederikshavn og Göteborg. Øen er på 118 km2 og har 1.807 indbyggere per 2018. Øen bliver nævnt flere gange i nordisk mytologi bl.a. som hjemsted for jætten Ægir og som feststed for de nordiske guder, aserne.

Øen er nok mest kendt for sin saltsydning, der i dag er en velbesøgt turistattraktion, lige som den udgør en central del af øens historie. Gårde med tangtage – de såkaldte tanggårde – bliver også ofte fremhævet som en central del af øens fortid og nutid.
Gennem en årrække (fra starten af 1990'erne og frem til 2006) udspillede der sig den såkaldte "bi-krig" på øen. Denne stod mellem henholdsvis biavlere, der foretrækker den gule bi og avlere, der foretrækker den brune bi. Denne "krig" blev regelmæssigt nævnt i medierne.

Vesterø Havn

Vesterø Havn på Læsø
Læsø er også efter kommunalreformen en selvstændig kommune (Læsø Kommune), omend med et tæt samarbejde med Frederikshavn Kommune på en række områder. Både før og efter denne sammenlægning udgør øen Danmarks mindste kommune befolkningsmæssigt. Øen har ligesom andre danske småsamfund oplevet en generel tilbagegang i befolkningen gennem de sidste 10 til 20 år. Samtidig er fiskeriet – der var det centrale erhverv op gennem 1900-tallet – gået tilbage til fordel for erhverv med relation til turisme.
Læsø var i 2005 med i et pilotprojekt, der skulle kortlægge mulighederne for at omdanne i alt syv områder i Danmark til nationalpark. Læsø forlod imidlertid dette i september 2005, da 58 % af øens befolkning valgte at stemme nej til projektet ved en vejledende folkeafstemning.

3 spændende udflugter på Læsø

Rønnerbussen 

Rønnerbussen
Traktortur til Rønnerne og Saltsyderiet En af de helt store turistattraktioner er en uforglemmelig køretur med traktorvogn gennem de fredede områder over Kringelrøn til orkideerne ”de kødædende planter” og de gule engmyrer, og videre over vadehavet til Hornfiskrøn. På tilbageturen besøger vi Saltsyderiet, den største turistattraktion på øen. Du får et foredrag om saltsyderiet og arbejdet med dette. Her finder vi de fineste gamle bjælkehytter, hvor der arbejdes året rundt med saltet. Læsøsalt er noget helt specielt, og vi hører om, hvordan saltsyderiet er opstået for mange hundrede år siden. Der bliver tid til tur op i tårnet, hvorfra der er en enestående udsigt. Når vi er ved Saltsyderiet bydes du på en Læsøpandekage.

laeso salt 1920x1080px 3 

Salt
Læsø Saltsyderi så dagens lys i 1991 som et historisk værksted for arbejdsløse unge fra Læsø Produktionsskole.
Baggrunden var en række arkæologiske udgravninger på Læsø, hvor man havde fundet rester efter middelalderens saltsydehytter. I 2004 blev produktionsskolen nedlagt, idet den havde overflødiggjort sig selv. På det tidspunkt kunne Læsø Saltsyderi nemlig bære sig selv økonomisk og man kunne herefter tilbyde faste jobs.
Læsø Salt har siden 2005 været er et aktieselskab, som ejes af Læsø Fonden. Aktierne er ikke omsættelige og Læsø Fonden blev stiftet som en erhvervsdrivende fond for – som moderselskab – at drive Læsø Salt A/S og Læsø Kur ApS. Læsøs borgmester er til enhver tid formand for Læsø Fonden.

Læsø på cykel 

Cykeltur med lokalguide
Den rigtige måde at opleve øen på er fra cykelsadel. Den skønne natur og luft, som Læsø byder på, fornemmer du klart på denne dag, hvor den østlige del af øen udforskes på ”jernhest”.
Cykelrute: Museumsgården, Bovet, Danzigmann, Bøden Hale, Østerby Havn med Læsø Kunsthal, gennem Nordmarken hjemad. På turen vil du også opleve glaspusteriet. Der gøres hold forskellige steder undervejs, hvor guiden vil tegne og fortælle. Der er afsat tid til, at man kan spise frokost et passende sted. Det er også muligt selv at smøre egen madpakke fra morgenbordet til kr. 50,-. Ruten er ca. 35 km., og vi har hele dagen til turen.

Vester Havn

Bustur med lokalguide
Denne dag skal vi opleve den vestlige del af Læsø med vores lokale guide. Vi kører i egn bus og vil bl.a. opleve flg. Områder:
Vi kører vestpå gennem Tørkeriet forbi Per Kirkebys værksted til Sdr. Nyland, den gamle Sdr. Kirke, Vesterø Havn m. Kur og Helse i den tidligere kirke, gennem Klitplantagen med Holtemmen og Store Dal til Gammelgaard. Der kan indtages frokost ved havnen eller selv smøre en madpakke fra morgenbordet til kr. 50,-.

Hjemrejse
Når vi skal hjemad, tager vi færgen fra Læsø kl. 09.50, og der køres ad samme ved hjem, som vi kørte til Læsø. Der er bridgeturnering i bussen, for de interesserede.

 

--

Bridgerejser