Udskriv denne side

Langeland og Ærø 2020

Badehuse på Ærø Badehuse på Ærø

tilmeld rejsen knap

14. - 20. juni 2020

7 dag/6 nætter Langeland og Ærø


Velkommen til endnu et par danske Øer. Sidste år arrangerede vi to ture til Læsø, og nu fortsætter vi med Ærø og Langeland.
Bridgerejsen er planlagt som ”kør selv”, hvor du bor 2 dage på Hotel Svendborg og 4 dage på Ærø Hotel. Der vil være mange forskellige aktiviteter udover bridge og undervisning. Alle ture er lagt an på, at man kører i egne biler. Dog er der arrangeret en heldagstur i bus, mens vi er på Ærø med en god lokal guide.
I Svendborg står den på jazzkoncert og oksebryst m/ peberrodssovs på ankomstdagen. Dette sker på den ikoniske musik-pub, Arne B, der ligger ganske tæt på 4* Hotel Svendborg, hvor vi bor. Arne B har haft mange ansigter gennem tiden lige fra det lokale bumseværtshus til der, hvor Svendborgs ”pinger” holdt til. I dag er det som sagt en ”Music-Club”, der sætter fokus på kvalitetsmusik.
Dagen efter er det Langeland, som skal udforskes. Du får en rundvisning i Medicinhaverne på Langeland af den farverige Fru Grøn, alias Anne Grete Rasmussen. Du får frokost på Tranekær Slot, og Anne Grete vil fortælle om slottet og Hestestalden. Efter slottet går turen videre til Langelandsfortet, hvor der er rundvisning med lokal guide.
Sidst på dagen retur til 4* Hotel Svendborg, hvor der er middag på hotellet.
Efter 2 nætter i Svendborg, skal vi videre til Ærø, hvor vi har 4 nætter på Ærø Hotel.
Udover heldagsturen med lokalguide og bus, er der både planlagt besøg på søfartsmuseet og en vægtertur en aften på Ærø.


Pris. 
Kr. 5995,- pr. person i dobbelt.
Tillæg for enkelt: kr. 1200,-.

Prisen inkluderer:

 • 6x morgenbuffet
 • 1x middag på Arne B inkl. livekoncert med irsk folkemusik
 • 1x udflugt til Langeland med guide til Medicinhaverne
 • 1x frokost på Tranekær Slot
 • 1 adgang til Langelandsfortet inkl. rundvisning
 • 2 nætter på 4* Hotel Svendborg
 • 1 middag på Hotel Svendborg
 • 4 nætter på Ærø Hotel
 • 3 middage på Ærø Hotel
 • 1 busudflugt med lokal guide på Ærø
 • 1 udflugt til Søfartsmuseet
 • 1 aftentur med vægteren på Ærø
 • 1 dag hvor du spiser selv
 • Mulighed for cykeltur med lokal guide på Ærø. (pris kr. 125,-)
 • 6x bridgeturnering
 • 6x undervisning
 • Flotte præmier

 

Program

14. juni
Du ankommer selv til Hotel Svendborg ca. kl. 14.00, hvor dit værelse vil være klar. Kl. 16.00 skal du til jazzkoncert i Musikhuset, Arne B, som ligger lige ved siden af hotellet. Du får middag i forbindelse med koncerten, og først på aftenen spiller vi bridge, når vi er tilbage på Hotel Svendborg.

hotel svendborg
Hotel Svendborg


15. juni
I dag skal du opleve noget af Langeland.
kl. 9:30 afgang fra Hotellet
10:10 ankomst til Medicinhaverne i Tranekær
evt. en lille medicinsnaps?

medicinhaverne tranekær
Medicinhaverne

Rundvisning i Medicinhaverne v. pens. Lektor Anne Grete Rasmussen, FruGrøn.dk.
- hvis nogle ikke interesserer sig for medicinhaverne, kan de gå i Triconparken, og rundt om Slotssøen. Her er masser af naturkunst. Turen tager en god ½ time. Interesserer man sig for biavl, er der på vejen et lille videncenter om biavl. For foden af slottet ligger den gamle hestestald, "Generalen", her spiser vi frokost.

Kl. 12:30. Du får en lækker slotsfrokost. Her fortæller Anne Grete lidt om Tranekær slot og Hestestalden.

langelandsfortet
Langelandsfortet


kl.13:30 afgang til Langelandsfortet.
- hvis nogen ikke interesserer sig for Langelandsfortet, kan de gå på bytur i Rudkøbing.
Ankomst ca. 14:10 til Langelandsfortet. Du får indgang til fortet og rundvisning med en lokal guide.

15:30 afgang til Hotel Svendborg, hvor vi er ca. kl. 16.30 senest.
Der er middag på Hotel Svendborg og bridgeturnering om aftenen.

16. juni-20. juni

Efter den altid lækre morgenbuffet på hotellet, er der afgang med færgen til Ærø kl. 10.05.
Foråret på Ærø kommer gerne meget pludseligt. Øen vågner brat af vinterdvalen, og med blændende fart springer blomsterne ud på buske og træer i en sand farvesymfoni. Rapsmarkerne sætter hvert år deres smukke, citrongule præg på Øen….

Efter ankomst til Ærø har du resten af dagen på egen hånd, indtil bridge begynder sidste på eftermiddagen. Du har middag inkludere alle dag på hotellet fra d. 16.-18. juni. D. 19. juni spiser man på egen hånd efter bridgen, der spilles sidst på dagen. D. 20. juni er der hjemrejse efter morgenmaden, og du har selv bestilt din færgeforbindelse fra Ærø. Du har hermed muligheden for evt. at forlænge dit ophold på Ærø. Desuden er det sådan, at vi ikke får nogen rabatter for grupper med færgen, hvorfor det ikke giver nogen mening at bestille en gruppe.

 

16. juni.
Du ankommer til Ærø kl. 11.20. Du har dagen til selv at snuse rundt, indtil vi skal spille bridge sidst på eftermiddagen og have middag om aftenen.

Ærø hotel
Ærø hotel

17. juni
Heldagstur med bus og lokalguide. Bustur med lokalguide. Du skal en tur rundt på Ærø. Vi kører fra hotellet i øst til øens vestligste punkt Skjoldnæs med et fornemt kampestensfyr og omkranset af Ærø Golfbane. Tilbage på havnen i Søby passerer vi øens største arbejdsplads, Søby Værft, som også er et af Danmarks største reparations- og nybygningsværfter.
Fra færgehavnen sejler Ellen, verdens kraftigste el-færge, til Fynshav på Als. På den videre tur kommer vi forbi den gamle herregård Søbygaard, anlagt omkring 1580 af hertug Hans den Yngre. Vi kører igennem diverse landsbyer, bl.a. Skovby og Bregninge. Vi gør stop ved middelalderkirken i Bregninge, kendt for velbevarede kalkmalerier og en fornem altertavle fra Claus Bergs værksted i Odense.
På vej til frokostpause i Ærøskøbing, hvor du spiser for egen regning, kører vi igennem de ”ærøske alper” og Borgnæs. Efter frokost kører vi en tur forbi de ca. 80 små Strandhuse ved Vesterstrand og videre til det naturskønne Voderup Klint, inden vi igen kører mod Marstal og afslutter med en tur langs med havnen og hører om byens maritime historie.
Middag på hotellet og bridge om aftenen.

18. juni
I dag skal du en tur på Søfartsmuseet om dagen. Søfartsmuseet er en spændende enhed, hvor du får et indblik i den maritime historie.
Museet beskæftiger fem fuldtidsmedarbejdere og tre deltidsansatte, men har foruden - gennem beskæftigelsesordninger - op til flere ansat.
Desuden er der tilknyttet et større antal frivillige personer, der yder en stor indsats i det daglige arbejde.
Museet er vokset støt gennem årene og råder i dag over fire bygninger med mere end 30 udstillingslokaler, hvor søfarten er rigt repræsenteret. Her findes over 200 skibsmodeller, mere end 130 flaskeskibe, flere hundrede skibsportrætter og meget mere. Det er dog ikke udelukkende søfart, man finder på museet, der er også hjemstavn bl.a. udstillet gennem en lille "byvandring", righoldige samlinger af gamle dragter, fajance, husgeråd og malerisamlinger, og ikke mindst er det Søfartsmuseet i Marstal der danner rammen om Danmarks største samling af marine- og grønlandsmaleren Carl Rasmussens værker.
I administrationsbygningen har egnsarkivet station, dette rummer udover de mange papirarkivalier og fotos en hel del søfarts- og hjemstavnslitteratur, der er tilgængelig i en læsestue.
Museet råder også over sejlende enheder, i form af et originalt fiskefartøj, en såkaldt drivkvase, Anne Karoline, som tidligere var rigt udbredt i Det Sydfynske Øhav - desuden har museet også en vrikkejolle.
Bridge sidst på dagen og middag om aftenen, inden vi skal på vægtertur.
Om aftenen kl. 21.00 skal du på vægtertur, så bridgeturneringen spilles om eftermiddagen inden middagen.

Få alle de gode historier om de gamle huse og deres beboere på en tur med vægteren - og få en på opleveren...
Følg vægteren på en hyggelig og humørfyldt spadseretur i de brostensbelagte gader i den prisbelønnede by.
Du får fortalt alle de gode historier om øens gamle købstad, husene og deres beboere i fortid og nutid. Ærø var en del af de slesvigske hertugdømmer i ca. 450 år og dette præger i udstrakt grad stadig byens arkitektur og historie. Vi passerer de gamle administrations- og skipperhuse, som blev opført i byens storhedstid i perioden fra 1750 - 1850. De ældste huse, vi besøger er fra 1600-tallet og er helt unikke.

19. juni
Det er sidste hele dag på Ærø, og her har vi planlagt en frivillig cykeltur på Øen med den lokale guide. Du kan vælge at have egen cykel med eller leje en på Ærø. Vi skal blot have dækket guidens omkostninger, så cykelturen koster kr. 125,- ved 2o deltagere. Cykelturen er fra 10.00-14.00, hvor der er tid til et frokoststop undervejs.
Bridgen spilles fra 15.00-19.00, hvorefter der uddeles præmier. Middag denne dag er for egen regning, og du får hermed muligheden for selv at udforske Ærø’s køkkener.

20. juni
Afrejse efter morgenmaden men den færgeafgang, som du nu har valgt.