• Klimaindsats Reinholdt Bridge & Travel planter 1 træ pr. rejsende i samarbejde med Growing Trees Network Foundation
 • Sponsorer Læs om vores sponsorer: Sæsonvine, Malerfirmaet Nielsen & Justesen, Blaksets Bridgecenter, Stjernegaard Rejser og Maleku Chocolate
 • Brorabat 250 kr. Vi giver en bro rabat på rejser med fly fra Kastrup til deltagere, der bor vest for bæltet.
 • Samos Bridge og vandretur 21. - 28. maj 2022
 • Extremadura og Madrid 9. - 18. juni 2022
 • Bornholm 24. - 28. juni 2022
 • Hotel Svendborg Sommerkursus Svendborg 3. - 8. juli 2022
 • Bridgekursus med Jacob Røn og Christian Reinholdt Svendborg Bridgeklub 13. juli 2022
 • Vestlandet i Norge 2. - 12. august 2022
 • sø 6 dage til Læsø 21. - 26. august 2022
 • Kołobrzeg Bridgekursus med Røn og Reinholdt i Polen 21. - 28. august 2022
 • Korsika 10. - 17. september 2022
 • Toscana & Firenze 26. september - 5. oktober 2022
 • Sydfynske specialiteter Bridge og sydfynske specialiteter (17.)18. - 21. oktober 2022
 • Klubtur Reinholdt Bridge 21. - 23. oktober 2022
 • Alicante Alicante Mortens aften 6. - 13. november 2022
 • Hotel Falster Hotel Falster Mortens Aften 11. - 13. november 2022
 • Madeira 2022 5. - 12. december 2022
 • Alicante Alicante i Spanien over Jul og/eller Nytår 2022/2023
 • Polen Nytårsgalla Kołobrzeg 27. december 2022 - 2. januar 2023
 • Svendborg Nytår på 4* Hotel Svendborg 29. december 2022 - 1. januar 2023
 • Tenerife 14. - 28. el. 15.-29. januar 2023
 • Corona konsekvenser Læs mere om Corona-krisens konsekvenser for rejsebranchen

Extremadura og Madrid 2022

Caceres Caceres

tilmeld rejsen knap

9. - 18. juni 2022

Tag med til den uopdagede del af Spanien kombineret med storbyen Madrid

I april 2021 tog jeg med min gode ven, Michael Mogensen, til regionen Extremadura. Michael har rejst i Spanien i over 50 år, og Extremadura var den eneste region, han ikke havde besøgt. Flere deltagere vil genkende Michael, da vi har brugt ham som guide på adskillige bridgerejser til Andalusien.

Extremadura er endnu ikke blevet opdaget af udenlandske turister, og 85% af turisterne er således fra Spanien. Extremadura blinker som et ensomt fyr i natten … gemt godt af vejen. I vest grænser regionen med Portugal, mod nord med regionen Castilla y Leon, mod øst med regionen Castilla la Mancha og mod syd grænser den op til Andalusien. Selvom det stadigvæk er den fattigste region i Spanien, er der sket en stor udvikling de sidste 20 år. Regionen er desuden kendt som det venligste folkefærd i Spanien. Som vores gode lokalguide i Alicante, Cristina, siger, at det typisk skyldes, at beboerne i regionen i længere periode var de absolut fattigste i Spanien. Det har gjort dem ydmyge at være vandt til at nøjes med mindre, og i dag er de meget imødekommende overfor turister, selvom de ikke kan meget andet end spansk.

Vores oplevelse var venlighed over en bred kam lige fra den lokale beboer til hoteldirektøren for 4* Hotel Don Manuel.


Vi rejste ned for at finde en god by at bo i, et hotel og en lokalguide, som kunne berige os med noget fra området. Vi valgte byen Cáceres som base, hvor vi havde fundet det lækre 4* Hotel Don Manuel, beliggende i hjertet af Cáceres. Cáceres er hovedstad i provinsen af samme navn, og regionens største by med små 100.000 indbyggere. I 1986 blev den gamle bydel erklæret for en del af Verdenskulturarven af UNESCO, da den udgør et af de mest komplette bymæssige områder fra Middelalderen og Renæssancen i verden.

På vores første aften spørger vi en tilfældig lokal om vej tilbage til hotellet. Han hed Marco, og er lokal guide. Hotellets direktør bekræftede dagen efter, at han er den bedste, så ham hyrede vi. Han taler et meget klart og forståeligt engelsk.

Caceres PlazaMayor web
Caceras

Cáceres er en fantastisk og overskuelig by. I den gamle bydel kan man nyde den fantastiske middelalderlige arkitektur, og hele området er fyldt med hyggelige cafeer, tapasbarer og restauranter - fra den ydmyge lokale restaurant til en fremragende 2* Michelin. Og flere steder kan man nyde drinks og lytte til musik. Men uden for bycentrum finder man også nogle fantastisk gode restauranter, som er nemme at komme til med taxa.

Der er masser at komme efter i form af enestående natur, historie (meget romersk og også muslimsk influeret), arkitektur og gastronomi på alle hylder. Mange af turisterne kommer på grund af det rige fugle- og dyreliv. Vi tog selv en rundtur i den smukke Monfraque Nationalpark, men det var en ganske lang køretur, så den bliver ikke en del af programmet.

Monfraque Naturpark web
Monfraque Nationalpark


Pris pr. person:
Kr. 7995,- i dobbeltværelse. 
Tillæg for enkeltværelse: Kr. 2200,-,

Ekstra nat i Madrid før eller efter hovedrejsen:

Kr. 420,-pr.person i dobbelt. (Kr. 840,- for værelset)

Kr. 750,- i single

 

Prisen inkluderer:

 • 9.-10. juni overnatning på 3* Hotel Ganivet i Madrid
 • Middag på en god restaurant i Madrid om aftenen d. 9. juni.
 • Frokost på vejen til Caceras d. 10. juni.
 • Lokal guide med bussen til Caceras.
 • 10.-17. juni 7 nætter på 4* Hotel Don Manuel i Caceras
 • City tour i Caceras med lokal guide.
 • 3 middage i Caceras på gode restauranter.
 • Udflugt til Trujillo. City tour med lokalguide, samt middag og bridge på en god restaurant i Trujillo.
 • 2 mulige udflugter i Caceras, som tilkøb.
 • Transfer tilbage til Madrid.
 • City tour med lokal guide I Madrid.
 • 17.-18. juni overnatning på 3* Hotel Ganivet i Madrid.
 • Morgenmad på alle hoteller.

 

Da der er ca. 3 timer i bus til Cáceres fra Madrid, har vi hyret vores gode guide Marco, som kommer til Madrid d. 10. juni. Han vil underholde os i bussen med fortællinger fra regionen. Når vi er ca. halvvejs mod Cáceres, gør vi et frokoststop i byen Talavera de la Reina. Her fandt vi en dejlig restaurant El Monasterio lige ned til Tajo floden. Denne er inkluderet i rejsen pris.

Rejsen
Rejsen kombineres med 2 dage i Madrid- en dag på hver side af ugen i Cáceres, så den går fra d. 9. juni til d. 18. juni. Altså en 10 dages tur. Deltagerne køber selv flybilletter til Madrid, som i skrivende stund kun koster omkring kr. 1000,- inkl. bagage gebyr for et direkte fly til Madrid t/r. Årsagen til at du selv skal købe din flybillet, er, at gruppebilletter er langt dyrere. Så selvom man skal beregne Euro ca. 30 for en taxa, hvis man ønsker dette, er det væsentligt billigere transport til Madrid, når man selv køber billetten. Vi hjælper med at koordinerer taxaer, så I bliver 4 i hver taxa, hvis I er med samme fly. Man kan også benytte det udmærkede METRO system. Endelig har du muligheden for at forlænge dit ophold i Madrid i begge ender af rejsen. Ønsker du det, kan vi booke det for dig. Det noterer du ved tilmeldingen.

Mérida
Mérida er en spændende by at besøge, og vi tilbyder en heldagstur dertil, som er frivillig. Mérida er regionens hovedstad med ca. 60.000 indbyggere. Byen blev grundlagt i 25 f.v.t. under navnet Emerita Augusta. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste og berømt for den romerske arkitektur, amfiteatre og udgravninger, der er meget velbevarede.

Det lokale køkken
Ligesom i resten af Spanien, er der sket en stor udvikling på det gastronomiske. Som en fattig landbrugsregion var den traditionelle mad, det man spiste, når man skulle arbejde i marken. I dag kan man stadigvæk få retten migas, som er en lokal biksemad med brødkrummer, hvidløg, små stykker af saltet flæsk, kartofler, peberfrugt og et spejlæg ovenpå.

En anden klassiker er rin rán, som er en sund og nærende salat, bestående af squash, løg, grøn peber, vineddike, olivenolie og tomater. Og Extremadura producerer nogle af Spaniens bedste. Og disse tomater indgår også i den berømte Gazpacho, som er en spansk kold tomatsuppe med masser af smag. Den består af tomater, agurk og peberfrugt blendet med lidt opblødt brød, olivenolie, balsamico og hvidløg. En super forfriskning til en bagende sommerdag i skyggen under et egetræ.

Den berømte paprika Pimentón de la Vera, kommer fra den nordøstlige del af regionen. Den fås både sød – dulce - stærk – picante - og røget – ahumado - og det er specielt den sidste man bruger i de mange fremragende slags pølser af iberisk grisekød, der produceres i regionen
.
Osten Torta del Casar er også en hel speciel spansk ost, som kun produceres her. Den er blød og rimelig stærk med en helt særlig smag. Helstegt lam – cordero - og pattegris -cochinillo - er virkelig godt i området. Rødvinene Habla del Silencio og Viña Puebla, kan også anbefales. Og hvad få ved, laver de fremragende CAVA i skarp konkurrence med Katalonien.

IberiskSkinke Ret web
Skinke fra sortfodgrisen

Og så er Extremadura - ligesom Andalusien - berømt for sine iberiske skinker fra sortfodsgrisene, der lever et godt liv ude i naturen, hvor de opfedes med agern – bellota - fra de store skove med kork- og stenege. At finde rundt i de forskellige typer skinker er lidt af en jungle, men gå efter ordet bellota, så er du sikker på, at de er opfedet i naturen. Du kan nyde de fantastisk mange charcuteriforretninger i Cáceres, og her kan man også få sine indkøb vakuumpakket, hvis man ønsker at købe noget med hjem til helt andre priser, end man skal betale i Danmark.

Både i Cáceres, Mérida og Trujillo kan man finde meget spændende keramik.

Iberiske Skinker
Iberiske skinker

Trujillo
Vi skal også besøge den mindre men smukke by, Trujillo, som ligger 1 time fra Cáceres. Der starter vi med en guidet bytur fra den berømte Plaza Mayor. Her står statuen af Francisco Pizarro, der var én af de spanske erobrere - conquistadorer- der erobrede Inkariget og grundlagde byen Lima i Peru. Vi skal både spille bridge og spise på én af de lokale restauranter på pladsen. Dette er en heldagstur, som er inkluderet i rejsens pris.

Udflugt til Vostell museet og Los Barruecos
Da det nærmest er et must både at opleve Vostell museet og området, Los Barruecos, er disse slået sammen til en god halvdagstur. Du bliver kørt i bus til områderne, og vi har vores gode guide, Marco med på turen. Vi har sandwich med til frokost.

VortellMuseum web
Vostell museet

1976 skabte Wolf Vostell en vildt flippet skulptur i Los Barruecos med sin bil, en sort Opel Admiral fra 1970, som han havde rejst med sin familie i gennem Extremadura. Skulpturens titel er VOAEX, og i 1976 blev det til grundlæggelsen og indvielsen af museet Museo Vostell Malpartida.
I dag er det et stort museum på 14.000 m², hvor man kan opleve denne meget spændende og lidt Dalí agtige kunstner. I 1994 overtog regeringen i Extremadura den komplette renovering af bygningerne, og i 2005 erhvervede statsregeringen Vostell-arkivet til museet.

Los Barruecos
Los Barruecos blev erklæret for et UNESCO World Heritage Site, og det spektakulære landskab er blevet brugt til optagelser til fantasidramaet Games of Thrones. Beliggende på Cáceres -sletten er det præget af et fladt relief, næsten uden træer, og domineret af de store granitskåle, der ligger på de mange dammes bredder.

Barrueco Storke Wetland web
Los Barruecos

De opdæmmede damme har skabt et ideelt levested for et rigt dyreliv: Gråænder, hejrer, ørne, oddere, myrer, ... og naturligvis storken med dens fascinerende reder i områdets klippeformationer. Der er også en meget varieret flora og fauna, og i dammene er der mange fisk.
 

Bridgerejser