Corona konsekvenser

Corona konsekvenser

I forhold til Corona-krisen har denne efterladt mange rejsende i udlandet, som er kommet hjem på Rejsegarantifondens regning.

Rejsegarantifonden er en instans, som normalt først træder i kraft, når en rejsevirksomhed er gået konkurs, og dermed kan få rejsende hjem fra, hvor de nu er strandet. Staten, og dermed Rejsegarantifonden, åbnede yderligere et hjælpende ben, da Corona ramte Danmark og verdenen omkring. Den ekstraordinære hjælp sikrer, at rejsende kunne bringes tilbage til Danmark forholdsvist omkostningsfrit for den rejsende. I første omgang skulle rejseoperatøren afholde disse udgifter. Dette selvom rejsevirksomheden ikke var gået konkurs, og heller intet havde med denne beslutning at gøre. Selv rejsebureauer, der ikke havde gæster i udlandet, og derfor ikke har haft udgifter til ovennævnte, skal være med til at dække disse udgifter.

Vi havde ingen udenlandsrejsende i denne periode, hvilket var ret heldigt. Sidste år havde vi 44 på Bali på samme tid, hvilket ikke havde været sjovt, hvis det var i år. Men andre rejsende og rejseudbydere har lidt under dette. Og den generelle indstilling er, at alle skal være med til at løfte den byrde, hvorfor vi opkræves et formueopbyggende bidrag, som I som rejsende også bliver en del af. Derfor opkræves et mindre gebyr hos alle rejsende fra og med den 1. maj 2020 til og med 1. december 2021.

Der er netop kommet en mail fra Rejsegarantifonden, som vedrører tabet for den omtalte garanti. Den er estimeret til mindst 1,5 milliarder kroner, der skal afskrives over 6 år. De enkelte bureauer opkræves efter en fast procentsats, som tager udgangspunkt i rejsens pris.

Satsen svarer ca. til 1,75 % af prisen for din bestilte rejse. Dvs., at hvis din rejse koster kr. 5.000,-, bliver du opkræver kr. 87, 50,-, mens du opkræves kr. 175,-, hvis din rejse koster kr. 10.000.

Beløbet indlægges i din slutfaktura og betales sammen med restbeløbet, 6-8 uger før afrejse.

Du betaler altså kun denne ”Corona-afgift”, hvis din rejse gennemføres. Bliver din rejse aflyst, pålægges ikke denne afgift.

Med håb om at du har forståelse for, at vi alle må betale for de afledte konsekvenser af denne katastrofe, bliver de 1,75% tillagt din slutfaktura.

Vores nummer i Rejsegarantifonden er 1562, som I kan se på vores brevpapir eller ved at se rejsegarantifondens
hjemmeside.

www.rejsegarantifonden.dk

Mvh
Christian Reinholdt