Sommerkursus Svendborg
2.- 7. juli 2023
Sommerkursus på 4* Hotel Svendborg med Christian Reinholdt og Frederik Bjerregaard
Pris.
Kr. 5695,- pr. person i dobbelt.
Tillæg for enkelt: kr. 1150,- Pt. udsolgt enkeltværelser - vi arbejder på sagen.. Du kan tilmelde dig ventelisten.
Hjemmeboende: Du kan også deltage i kurset som hjemmeboende, og her er der to valg:
- Deltagelse uden mad men inkl. kaffe/the med kage og alt bridgeundervisning og turneringer: Kr. 2200,-.
- Deltagelse med mad og alt ovenstående: Kr. 3700,-
Prisen inkluderer:
- 5 overnatninger på 4* Hotel Svendborg inkl. stor morgenmadsbuffet.
- 4 x 2-retters menu eller lækker buffet.
- 1 x 3-retters afslutnings middag.
- Kaffe/the ad libitum hele døgnet.
- Eftermiddagskage.
- Formiddags- og eftermiddagsundervisning hver dag på to niveauer..
- Turnering hver aften.
- Miniholdturnering onsdag
- Velkomstmøde inkl. ét glas vin.
- Præmier.
- EDB-kort og bridgemates.
- Spil om Mesterpoint.
Det også er muligt at deltage i kurset som hjemmeboende og dermed slippe for udgiften til overnatning på hotellet.
Det kulinariske
Hotel Svendborg er kendt for sin gastronomi, og middagen vil dagligt bestå af en lækker 2-retters menu, eller en virkelig lækker buffet, der afspejler en 3-retters menu. Kaffe/the ad libitum hele dagen og kage om eftermiddagen. Sidste aften serveres en 3-retter dinner.
Ny struktur på ankomstdagen
Kurset starter kl.12.30, men du kan ikke checke ind før kl. 15.00. Det skyldes, at hotellet er fyldt fra dagen før, og alle værelser skal rengøres.
- 12.00: Velkomst
- 12.30-15.00: Temaundervisning. inkl. 8 lagte spil.
- 15.00-15.45: Kaffe og kage samt check ind.
- 15.45-17.15: Først del af dagens turnering.
- 18.30: Middag
- 19.45: Sidste del af dagens turnering.
Dette er et nyt modul, som vi har indført i år. Vi har indlagt nogle lagte spil i den turnering, som I spiller. Så får I prøvet det lærte både i træningsseancen og i dagens turnering.
Disse gennemgås, sammen med andre interessante spil, mandag formiddag.
Ved tilmeldingen, skal du vælge, om du ønsker at modtage undervisning i Negative Doblinger eller i Kampen ved bridgebordet og 20-20 denne dag.
- A: Kampen ved bridgebordet og “20-20” fænomenet.
- B: Negative doblinger og de videre meldinger.
A: Kampen ved bridgebordet
Temaet er forankret i bogen af Jacob Røn og Christian Reinholdt, hvor vi starter med at vinkle temaet på en anderledes måde, end andre bøger nogensinde har gjort: Hvor mange stik er det i et spil bridge, og hvad kan bedst betale sig? Der er 26 stik – 13 på ns-led og 13 på øv-led. Modulerne vil introducere dig til købmandsbridgen, kalkuleret risiko og hvordan er styrken fordelt på hver led. Tankegangen er ikke blot, hvad vi selv kan vinde, men hvad er den bedste forretning i det enkelte spil. Modulerne spænder over 2 undervisningsdage med både teori og lagte spil i temaet. Temaet vil blive vinklet med nye spil og andre afsæt end de seneste år. Vi går mere i dybden med 20-20 fænomenet, som er så vigtig i konkurrencen om spillet. Du vil lære at melde meget på ,lidt og hvorfor..
B: Negative Doblinger
Der findes næppe en enkeltstående konvention, der giver så stor en forbedring af de konkurrerende meldinger som Negative Doblinger. Her gennemgår vi på grundig vis hvorledes de fungerer – og det er faktisk ikke svært. Vi garanterer(!), at Negative Doblinger vil forbedre resultaterne fremadrettet, så der er al mulig grund til at deltage her, hvis ikke du/I har hørt om emnet før. Spillere der allerede har indført konventionen, kan sagtens lære lidt også - tænk positivt og dobl negativt!
Ugeskema
Spilgennemgang om formiddagen og temaundervisning om eftermiddagen på to niveauer.
Hver formiddag udleveres kortfordelinger fra foregående aftens spil, og vi vil gennemgå de pointer inden for spilleteknik, modspil og meldinger, som deltagerne ønsker at få belyst. Om eftermiddagen vil der være temaundervisning på to niveauer. Vi vil variere mellem teori og praksis, således at man spiller lagte spil i det gennemgående tema.
Aftenen byder på turnering i styrkeinddelte rækker.
- 09.30-11.30: Spilgennemgang af aftenens spil. (Specielt arrangement om onsdagen).
- 14:30-17.00: Temaundervisning
- 18:00: Middag
- 19.15: Bridgeturnering
Workshops på grundniveau
G1/ Åbners og svarers anden og tredje melding, revers og fjerdefarvekrav – bridgens rugbrød!
Det offensive system er langt sværere, end de fleste umiddelbart antager. Rent faktisk er der ganske få bridgespillere, som ikke spiller i divisionerne, der er 100% dus med det offensive system. Men alle kan lære at administrere det. Derfor henvender dette kursus sig bredt til alle turnerings- og klubspillere. Bundgrænsen er 1-2 års begynderundervisning, og emnet rækker som sagt helt op til lige under 3. division.
Temaet dækker ca. 50% af de situationer, der opstår ved bordet, hvorfor der ikke er nogen tvivl om, at det er her, der skal sættes ind for at score flere point. Glemt alt om de fancy konventioner!
Kurset bliver en vekselvirkning mellem teori og praktiske spil. Alle spil er lagt i dagens tema, så I også får prøvet teorien af i praksis.
Vi vil komme godt rundt i krogene af systemet og se på de videre meldinger efter brug af tredje- og fjerdefarve, samt revers. Brugen af disse er intet mindre end et must, for at ende i den rigtige kontrakt! Du vil også få dig gode tips og værktøjer, så du kan styre de stærke hænder. Du får teori og dernæst mulighed for at afprøve det lærte i form af en meldequiz med 20 spil.
G2/ Det defensive grundsystem – bridgens rugbrød, når fjenden har åbnet
I halvdelen af spillene er det modparten, der åbner. Så er man per definition i defensiven og vil typisk ikke kunne melde lige så præcist, som det er muligt i et uforstyrret meldeforløb. Man kan dog komme et langt stykke af vejen med det rigtige værktøj.
Undervisningen vil være med hovedvægt på, hvordan man kommer fornuftigt videre efter indmeldinger og oplysningsdoblinger. Spærrende springstøtter og overmelding i fjendens farve som støtteinstrument, er vigtigt i enhver form moderne bridge. Det krydres med vigtighed i at være aktiv i meldingerne - modparten må ikke få meget plads! Og så er det sjovt at melde på "ingenting" - bare makker ved det....
Dette kan ruste klubspilleren til at være foran sine modstandere i meldekrigen og derved "stjæle" deres spil – og point!
Du får både teori og lagte spil i temaet.
Workshops på udvidet niveau
U1/ Meget mere om doblinger
Definitionen på skiltet “dobler” er nok den, som har haft de fleste betydninger siden bridgens spæde start. Du er nu kommet godt forbi begynder stadiet, hvor du lærte om oplysningsdoblingen. I det videre meldeforløb, hvor fjenden blander sig, er dobler ofte den rigtige melding. Du kommer til at leve uden strafdoblingen, men til gengæld vil du opleve, at du pludselig kan dióble på mange andre håndtyper, som du ellers ikke ville kunne tackle. Du skal se det sådan, er med den nye definition af doblingen, kan du aktionere mere og oftere. Kort sagt betyder dobler, i mange definerede situationer: Makker, jeg tror det er vores spil, vælg en af de ledige farver!
Disse principper hænger meget godt sammen med 20-20 og kampen ved bordet.
U2/ Modspillet
Dette er bridgens absolutte sværeste disciplin. Alle deltagere fra begynderen til verdensklasse spilleren støder på de fleste udfordringer her. Du skal være bevidst om, at det er godt at lytte til modpartens meldinger. Det fortæller oftest, om du skal spille aktivt eller passivt, trumf ud eller umeldt farve? Hvorfor er udsagnet, " højeste i makkers farve", bridgemæssigt "æwlegrød", selvom det fra nogle kombinationer, kan være rigtigt?
Der er to helt klare årsager til, at modspillet er så svært:
- Som spilfører ser du bordet og makkers kort, som du kan navigere udfra- det gør du ikke i modspillet. Her har du kun modpartens meldinger, som kan lede dig.
- Der er langt fra skrevet så mange bøger og sider om modspillet, som der er om det offensive og defensive grundsystem.
Skal du være en af dem, som tager de fleste stik i modspillet?
Der er både teori og lagte spil.
Minihold onsdag
Vi har valgt, at du kan holde fri onsdag eftermiddag til andre gøremål, f. eks et spil golf. Der er gode golfbaner i regionen, og Hotel Svendborg har særpriser på nogle af disse. Savner du mere bridge, arrangeres en miniholdsturnering for de interesserede. Du har altså fra kl. 11.30-17.30. Der plejer at være stor interesse for onsdagens holdturnering.